Γυμνόστηθη ακτιβίστρια κλέβει το Θείο Βρέφος από την φάτνη του Βατικανού

Γυμνόστηθη ακτιβίστρια κλέβει το Θείο Βρέφος από την φάτνη του Βατικανού Facebook Twitter
4

Αναστάτωση προκλήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης ομιλίας του Πάπα Φραγκίσκου.

Αν και ο μεγαλύτερος όγκος των συγκεντρωμένων είχε αποχωρήσει, στο σημείο υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι που απολάμβαναν το χριστουγεννιάτικο κλίμα, όταν μια ξανθιά ακτιβίστρια των Femen, γδύθηκε και εισέβαλε στην φάτνη που ήταν μέρος της εορταστικής διακόσμησης. Η νεαρή γυναίκα όρμηξε προς την φάτνη και άρπαξε το ομοίωμα του Θείου Βρέφους φωνάζοντας "Ο Θεός είναι γυναίκα", σύνθημα το οποίο είχε επίσης γραμμένο και στο στέρνο της.

Η γυναίκα έγινε αντιληπτή εγκαίρως από τους αστυνομικούς οι οποίο επενέβησαν, πήραν πίσω το ομοίωμα και την συνέλαβαν, όσο οι ξαφνιασμένοι θεατές απαθανάτιζαν με τις φωτογραφικές μηχανές τους το περιστατικό.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Διεθνή / Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Μεταξύ των συστάσεων της Ελλάδας ήταν «να αντιμετωπιστεί η διάκριση και η βία κατά των γυναικών και των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και τη διασφάλιση της προστασίας των μειονοτήτων»
LIFO NEWSROOM
Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη και αποτρέψιμη» η τραγωδία του Titan

Διεθνή / Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη» η τραγωδία του Titan

Η έκρηξη του βαθυσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, καταλήγει έπειτα από διετή έρευνα η Αμερικανική Ακτοφυλακή. Σοβαρές καταγγελίες για εκφοβισμό εργαζομένων και παρακάμψεις κανονισμών
LIFO NEWSROOM