Μεϊμαράκης: Οι δανειστές κουβεντιάζουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση

Μεϊμαράκης: Οι δανειστές κουβεντιάζουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση Facebook Twitter
4

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη, ο οποίος σε επιστημονικό συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής είπε ότι «οι δανειστές κουβεντιάζουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Ο κ. Μειμαράκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα σταθούν με υπευθυνότητα στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, ενώ τόνισε ότι «όλα τα κόμματα σε περιόδους που θεωρούσαν ότι μπορούσαν να εκβιάσουν, κατά κάποιον τρόπο, μη δίνοντας τη συναίνεση, όλοι αμάρτησαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν ψηφίζουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή δεν δίνουμε τη συναίνεσή μας ή τη συνεννόησή μας προκειμένου να πετύχουμε εκλογές για να αλλάξει η πολιτική, την οποία εφαρμόζει η κάθε κυβέρνηση, την κάθε φορά που το κάθε κόμμα αρνείτο».

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε επίσης ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές κουβεντιάζουν και θα κουβεντιάζουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση σε κάθε χώρα» ενώ σε ό,τι αφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος επέμεινε στην άποψη ότι το Σύνταγμα πρέπει να είναι λιτό, να περιέχει πολύ λίγες διατάξεις και να υπάρχει ευελιξία ώστε να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. «Μπορούμε και πρέπει να καταλήξουμε σε μια αναθεώρηση που θα μπορέσει να προσφέρει στη χώρα μια ευελιξία, με βάση την οποία να μπορεί να κινηθεί τα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM