ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ Facebook Twitter
6

Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν δύο δημοσκοπήσεις, των Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στο 2,8%, από 3,6% τον προηγούμενο μήνα, βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, η ΝΔ 22,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 6,7%, Ποτάμι 6%, Χρυσή Αυγή 5,9%, ΚΚΕ 5,8% και ΑΝΕΛ 2,7%.

Όλα τα άλλα κόμματα βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο σημείο, με εξαίρεση τη ΔΗΜΑΡ που δεν υπάρχει πλέον στον πολιτικό χάρτη. Παράλληλα, ποσοστό 57,8% των ερωτηθέντων ζητεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ να ψηφιστεί Πρόεδρος από νέα Βουλή μετά από πρόωρες εκλογές ζητεί το 36,5% των ερωτηθέντων. Τέλος, στην ερώτηση εάν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ, το 59,1% απαντά «όχι» και το 33,6% απαντά «ναι».

Στη δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24%, έναντι 27,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με 5,6% (+0,2%) και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5% (+0,3%), το ΚΚΕ με 4,4% (+0,1%), το ΠΟΤΑΜΙ με 4,1% (-0,2%), οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,9% (-0,4%).

6

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM