To "τραγούδι" του κομήτη 67P/CG

To "τραγούδι" του κομήτη 67P/CG Facebook Twitter
3
To "τραγούδι" του κομήτη 67P/CG Facebook Twitter

Με επιτυχία στέφθηκε χθες η προσεδάφιση της διαστημοσυσκευής Philae πάνω στην επιφάνεια του κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko, ενώ οι πρώτες εικόνες του έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν.


Εκτός όμως από τις πρώτες εικόνες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος δημοσίευσε χθες και τον ήχο ο οποίος "εκπέμπει" από τον τεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών κομήτη, που βρίσκεται 511 εκατ. χιλιόμετρα μακριά από τη γη.
Η συχνότητα του ηχητικού ντοκουμέντου ενισχύθηκε κατά 10.000 φορές ώστε να μπορεί ο ήχος να γίνει αντιληπτός από το ανθρώπινο αφτί.


Σε δήλωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε: "Ο ήχος του κομήτη είναι κάτι το συναρπαστικό, μιας που αποτελεί κάτι εντελώς νέο για εμάς. Ήταν ένα αναπάντεχο στοιχείο που δεν το περιμέναμε, και εργαζόμαστε ακόμα για να κατανοήσουμε τα φυσικά φαινόμενα που είναι υπεύθυνα γι' αυτόν".

Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη ήχου ήρθαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο δορυφόρος Rosetta πλησίασε στα 62 μίλια τον κομήτη.


Σήμερα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ήχοι προέρχονται κατά κάποιον τρόπο "από την ίδια την δραστηριότητα του κομήτη, όταν αυτός απελευθερώνει στο διάστημα ουδέτερα σωματίδια τα οποία στη συνέχεια φορτίζονται ηλεκτρικά εξ' αιτίας της διαδικασίας του ιονισμού."

Τέλος, μετά την δημοσίευση του ηχητικού ντοκουμέντου, όλο και περισσότεροι χρήστες του ίντερνετ – σε ένα μάλλον ελαφρύ κλίμα- δεν σταμάτησαν να παρομοιάζουν τον ήχο του κομήτη με αυτόν του φονικού "Predator", του τέρατος από την ομώνυμη sci fi επιτυχία του 1987.

Predator

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΟΥΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Διεθνή / Η Γερμανία παρατείνει τους συνοριακούς ελέγχους μετά τα γεγονότα στη Θέουτα

Η προστασία των συνόρων θα διασφαλιστεί «με την επέκταση των δυνατοτήτων της Αστυνομίας, όπως η εισαγωγή τεχνολογίας drone, αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, σύγχρονων περιπολικών οχημάτων και ολοκληρωμένων κινητών και ευέλικτων ελέγχων», σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΘΕΟΥΤΑ

Διεθνή / Σάντσεθ για Θέουτα: «Πρόκειται για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ισπανίας»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Θέουτα, Χουάν Χεσούς Βίβας, ανακοίνωσε πως οι μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα με το Μαρόκο ήταν περίπου 60.000, εκ των οποίων οι 34 έχασαν τη ζωή τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια