«Κάποιοι τηλεαστέρες ενοχλήθηκαν από τον ύμνο…»

«Κάποιοι τηλεαστέρες ενοχλήθηκαν από τον ύμνο…» Facebook Twitter
16

 

Απάντηση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το άκουσμα του ύμνου του ΕΛΑΣ στη χθεσινή παρέλαση στο Χαλάνδρι έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Χαλανδρίου σε συνέντευξη του στον Σκάι.

 Ο κ. Ρούσος τόνισε πως ο ύμνος του ΕΑΜ δεν ήταν παρά η «26η ή 27η μελωδία» που παίχτηκε κατά την παρέλαση σε σύνολο 27 ακουσμάτων και σημείωσε:

"Κάποιοι θεωρούν πως πρέπει να μας γυρίσουν σε εποχές πριν [την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης] το 1982 [...] Θέλουν να μας γυρίσουν σε χουντικές και προ-χουντικές εποχές".

Όπως είπε μάλιστα στην πρώτη επέτειο του «όχι», το 1944, στις εκδηλώσεις έλαβαν και τμήματα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που παρέλασαν υπό τους ήχους αυτών των εμβατηρίων.

"Αν κάποιοι τηλεαστέρες ενοχλήθηκαν, εγώ στο Χαλάνδρι δεν είδα καμία αντίδραση", είπε επίσης ο κ. Ρούσος.

Aπό την πλευρά του ο κ. Κωστής Χατζηδάκης που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν αντί για το ΕΑΜ, τιμόνταν στην παρέλαση ο ΕΔΕΣ του Ζέρβα.

Υπενθυμίζεται ότι στο άκουσμα του ύμνου αντέδρασαν έντονα οι Γεωργιάδης και Πλεύρης.

Σε άλλη εκπομπή, στο Έψιλον η κόντρα μεταξύ Ρούσου και Πλεύρη έφτασε μέχρι τους βαρείς χαρακτηρισμούς με τον δήμαρχο Χαλανδρίου να μιλάει για "νενέκους" και τον Πλεύρη να κάνει λόγο για "απολειφάδι των μπολσεβίκων".

16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM