ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Κάποιοι τηλεαστέρες ενοχλήθηκαν από τον ύμνο…»

«Κάποιοι τηλεαστέρες ενοχλήθηκαν από τον ύμνο…» Facebook Twitter
16

 

Απάντηση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το άκουσμα του ύμνου του ΕΛΑΣ στη χθεσινή παρέλαση στο Χαλάνδρι έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Χαλανδρίου σε συνέντευξη του στον Σκάι.

 Ο κ. Ρούσος τόνισε πως ο ύμνος του ΕΑΜ δεν ήταν παρά η «26η ή 27η μελωδία» που παίχτηκε κατά την παρέλαση σε σύνολο 27 ακουσμάτων και σημείωσε:

"Κάποιοι θεωρούν πως πρέπει να μας γυρίσουν σε εποχές πριν [την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης] το 1982 [...] Θέλουν να μας γυρίσουν σε χουντικές και προ-χουντικές εποχές".

Όπως είπε μάλιστα στην πρώτη επέτειο του «όχι», το 1944, στις εκδηλώσεις έλαβαν και τμήματα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που παρέλασαν υπό τους ήχους αυτών των εμβατηρίων.

"Αν κάποιοι τηλεαστέρες ενοχλήθηκαν, εγώ στο Χαλάνδρι δεν είδα καμία αντίδραση", είπε επίσης ο κ. Ρούσος.

Aπό την πλευρά του ο κ. Κωστής Χατζηδάκης που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν αντί για το ΕΑΜ, τιμόνταν στην παρέλαση ο ΕΔΕΣ του Ζέρβα.

Υπενθυμίζεται ότι στο άκουσμα του ύμνου αντέδρασαν έντονα οι Γεωργιάδης και Πλεύρης.

Σε άλλη εκπομπή, στο Έψιλον η κόντρα μεταξύ Ρούσου και Πλεύρη έφτασε μέχρι τους βαρείς χαρακτηρισμούς με τον δήμαρχο Χαλανδρίου να μιλάει για "νενέκους" και τον Πλεύρη να κάνει λόγο για "απολειφάδι των μπολσεβίκων".

16

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ