Μπουτάρης κόντρα στην Ιερά Σύνοδο: Το αποτεφρωτήριο θα γίνει κανονικά

Μπουτάρης κόντρα στην Ιερά Σύνοδο: Το αποτεφρωτήριο θα γίνει κανονικά Facebook Twitter
12

 

Η δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη θα γίνει κανονικά βάσει της νέας νομοθετικής ρύθμισης, δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος. «Ο νόμος, όπως πρόσφατα διατυπώθηκε, λέει σαφώς ότι τα αποτεφρωτήρια μπορούν να γίνουν είτε σε δημοτικά κοιμητήρια, είτε εκτός» είπε ο κύριος Μπουτάρης που τόνισε ότι η αποτέφρωση είναι επιλογή του πολίτη αλλά και θέμα υγιεινής καθώς τα νεκροταφεία της πόλης έχουν κορεστεί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε με αφορμή το ζήτημα και στην προσωπική του περιπέτεια λέγοντας:  «Πιστεύω ότι στις αρχές του 2015 θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πότε θα αρχίσει να λειτουργεί το αποτεφρωτήριο. Κοιτάξτε, το θέμα του αποτεφρωτηρίου δεν είναι δογματικό. Το έχουν πει επανειλημμένως όλες οι θρησκείες. Το θέμα είναι ότι η Εκκλησία δεν θέλει να διαβάζει εξόδιο ακολουθία γι' αυτούς που πάνε σε αποτέφρωση. Η εξόδιος ακολουθία αντιστοιχεί σε αυτό που λέει ο λαός "δεν θέλω να πάει ο δικός μου αδιάβαστος". Εγώ δεν μπορούσα όταν πήγα στη γυναίκα μου σε αποτεφρωτήριο να κάνω μια εξόδιο ακολουθία σε εκκλησία και μετά να πω ότι θα τη θάψω στο χωριό και να την πάω στο αποτεφρωτήριο; Μπορούσα. Λέμε ένα σωρό ψέματα στη ζωή μας. Για αυτό το θέμα όμως εγώ αρνούμαι να συμβάλλω στο να λέμε ψέματα».

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Τσίπρας: «Δεν επιστρέφω για να γίνω αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ., Αλέξης Τσίπρας, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή και την ίδρυση του νέου κόμματός του - Τι απαντά για τις εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πολιτική / «Πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση 10 έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας σε 9 νησιωτικούς δήμους

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου η απόφαση υπαγωγής νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων»
THE LIFO TEAM