ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Oι τελευταίοι χριστιανοί διώκονται από τη Μοσούλη

Oι τελευταίοι χριστιανοί διώκονται από τη Μοσούλη Facebook Twitter
1


Τελεσίγραφο για να φύγουν από τη Μοσούλη έστειλαν στους χριστιανούς οι τζιχαντιστές αντάρτες που κατέλαβαν την πόλη.

Όπως είπε ο Χαλδαίος πατριάρχης αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, το τελεσίγραφο είναι λίγων ωρών και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ιράκ που συμβαίνει τέτοιος διωγμός σε χριστιανούς.

Όπως αναφέρεται, οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, σημαδεύουν τα σπίτια που ανήκουν σε χριστιανούς και δίνουν προθεσμία στους χριστιανούς, καλώντας τους να ασπαστούν το Ισλάμ, να πληρώσουν ειδικό ισλαμικό φόρο ή να εγκαταλείψουν την πόλη διαφορετικά θα εκτελεστούν. Ήδη υπάρχει κύμα φυγής των χριστιανών από τη Μοσούλη προς άλλες πόλεις.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι "δείχνουν να θέλουν να ξεριζώσουν κάθε ίχνος μειονοτικής ομάδας στην περιοχή της Μοσούλης".

Το Ισλαμικό Κράτος "πρέπει να σταματήσει αμέσως την άθλια εκστρατεία του κατά των μειονοτήτων στη Μοσούλη και τα περίχωρά της", δήλωσε η διευθύντρια για τη Μέση Ανατολή του Human Rights Watch Σάρα Λία Ουίτσον, σημειώνοντας ότι οι αντάρτες που έχουν καταλάβει την πόλη «δικαιολογούν αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες επικαλούμενοι τη θρησκευτική ευλάβεια, όμως αυτό είναι το βασίλειο του τρόμου".

Εκτός από τους χριστιανούς και άλλες μειονότητες, όπως οι Τουρκομάνοι, έχουν λάβει το τελεσίγραφο των τζιχαντιστών.

Oι τελευταίοι χριστιανοί διώκονται από τη Μοσούλη Facebook Twitter
1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΞΟΔΟΥ

Διεθνή / Η ΕΕ δεν παγώνει τους βιομετρικούς ελέγχους στα σύνορα, παρά τις εκκλήσεις των αεροπορικών

Με την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο να κορυφώνεται, εκπρόσωποι αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών ζήτησαν να αναβληθεί η εφαρμογή του συστήματος έως το επόμενο καλοκαίρι
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΕ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Διεθνή / Αλλαγές στα αεροπορικά ταξίδια: Τι ισχύει για αποζημιώσεις και χειραποσκευές

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τους νέους κανόνες για τα δικαιώματα των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές, οι οποίες συμφωνήθηκαν με το Συμβούλιο της ΕΕ στην Επιτροπή Συνδιαλλαγής
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
«Τους δίνουμε τρεις επιλογές: Ισλάμ, το συμβόλαιο Dhima και την πληρωμή της Jizya. Αν απορρίψουν την πρόταση αυτή, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ξίφος», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους.Αναρωτιεμαι, αν μια τετοια ανακοινωση-τελεσιγραφο δινοταν απο καποιο δυτικο, Χριστιανικο κρατος που βριθει πλεον απο Μουσουλμανους, τι θα γινοταν? Μου προκαλει ομολογω μεγαλη εντυπωση το γεγονος οτι δεν βλεω σχολια!