Έλληνας κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων

Έλληνας κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων Facebook Twitter
6

 

Έλληνας κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων Facebook Twitter

Το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων που έγινε στη λίμνη του Brno στην Τσεχία πήρε η Ελλάδα με τα πυροτεχνήματα να μαγεύουν κριτές και κοινό, εκτελώντας τη χορογραφία του παραγωγού και σκηνοθέτη σόου πυροτεχνημάτων και ειδικών εφέ Παύλου Νάνου.

Ο ίδιος ο δημιουργός μίλησε στο ΑΜΠΕ, λέγοντας ότι «πρόκειται για μια κανονική θεατρική παράσταση που υλοποιείται με τα πυροτεχνήματα» , στην οποία φέτος δήλωσαν φέτος συμμετοχή 50 χώρες από όλο τον κόσμο.

Στον τελικό του Ignis Brunensis προκρίθηκαν οι ομάδες της Τσεχίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Ελλάδας, με την ομάδα του κ. Νάνου, ο οποίος και σχεδίασε μια χορογραφία πυροτεχνημάτων με θέμα την κοινωνική κρίση. Η παράσταση δόθηκε μπροστά σε 150 χιλιάδες θεατές, τους οποίους συγκίνησε και απέσπασε την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τον κ. Νάνο «είναι ένα 17λεπτο πρόγραμμα, του οποίου το πρώτο μέρος είναι ένας παραδοσιακός τσέχικος χορός όπου βλέπετε τις κινήσεις ενός ζευγαριού να συμβολίζονται με τα χρώματα της σημαίας της διοργανώτριας χώρας, της Τσεχίας. Το δεύτερο μέρος είναι μια καλλιτεχνική πυροτεχνική παρουσίαση με σκοπό να στείλει ένα μήνυμα, ότι κάτι δεν πάει καλά στη σύγχρονη κοινωνία… Ακούγονται τραγούδια, όπως το Black black heart του David Usher και το Summertime sadness της Lana Del Ray καθώς και αποσπάσματα από διάσημες ομιλίες, ώστε να αφυπνίσει τη νέα γενιά να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέλλον με ένα πολύ φαντασμαγορικό και αισιόδοξο τρόπο».

Έμπνευση για τον δημιουργό υπήρξε η κατάσταση στην Ελλάδα.  

Όπως ακόμη λέει ο βραβευθείς δημιουργός, τα πρώτα πυροτεχνήματα τα έφερε στην Ελλάδα ο Σπετσιώτης προπάππους του. Ο 31χρονος Παύλος Νάνος συνεχίζει την παράδοση διευθύνοντας την εταιρεία Nanos Fireworks & Special Effects στο Μαρούσι.

Έχει ήδη κατακτήσει πέντε πρώτα παγκόσμια βραβεία και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως τελετές έναρξης και λήξης Ολυμπιακών Αγώνων, Tomorrowland, Eurovision. Έχει επιμεληθεί ειδικά εφέ σε μεγάλες συναυλίες των Rihanna, Jlo, AC/DC κα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Gen Z δεν θέλει να γίνει διάσημη. Θέλει απλώς να την αφήσουν ήσυχη

Πολιτισμός / Η Gen Z δεν θέλει να γίνει διάσημη. Θέλει απλώς να την αφήσουν ήσυχη

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι μόνο το 9% των νέων κάτω των 30 θέλει να γίνει διάσημο, ενώ το 79% προτιμά την ιδιωτικοτητά του. Μετά από δύο δεκαετίες reality TV, influencers, screenshots και μόνιμης ψηφιακής έκθεσης, η φήμη δεν μοιάζει πια με όνειρο.
THE LIFO TEAM
Η σχέση των Ελλήνων με το τατουάζ

Guest Editors / To 17% των Ελλήνων έχει τατουάζ. Γιατί το κάνουν;

Ποιος αποφασίζει τελικά για το σώμα μας; Το άτομο ή οι κοινωνικοί κανόνες; Με αφορμή νέα πανελλαδική έρευνα, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ, παρουσιάζει τα δεδομένα και αναλύει τι αλλάζει στην ελληνική κοινωνία και τι παραμένει ίδιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ