Πέθανε ο Τζέρι Κόνλον του οποίου η ζωή έγινε ταινία «Εις το όνομα του πατρός»

Πέθανε ο Τζέρι Κόνλον του οποίου η ζωή έγινε ταινία «Εις το όνομα του πατρός» Facebook Twitter
2

Στο σπίτι του στο Μπέλφαστ πέθανε, σε ηλικία 60 ετών, ο Τζέρι Κόνλον ο οποίος καταδικάστηκε το 1974 για ένα έγκλημα που δεν έκανε. 

Η ζωή του έγινε ταινία με τίτλο «Εις το Όνομα του Πατρός» και πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Ο Τζέρι Κόνλον κατηγορήθηκε και αργότερα καταδικάστηκε μαζί με τον πατέρα του Τζουζέπε για τη διπλή βομβιστική επίθεση που ο IRA πραγματοποίησε σε δύο παμπ της πόλης Γκίλντφορντ στη Νοτιοδυτική Αγγλία, όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο πέντε άνθρωποι και άλλοι 65 είχαν τραυματιστεί.

Ο Κόνλον φυλακίστηκε για 15 χρόνια και παρέμεινε έγκλειστος μέχρι το 1989, ο πατέρας του πέθανε στη φυλακή το 1980.

Το 1993 γυρίστηκε η ταινία «Εις το Όνομα του Πατρός» με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Η ταινία προτάθηκε για 7 Όσκαρ και 4 Χρυσές Σφαίρες.

Το 2005 ο τότε πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ζήτησε συγγνώμη για το δικαστικό φιάσκο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια