Τέσσερις Κουβανοί δολοφονήθηκαν στην προσπάθεια τους να αυτομολήσουν

Τέσσερις Κουβανοί δολοφονήθηκαν στην προσπάθεια τους να αυτομολήσουν Facebook Twitter
5

Τέσσερις Κουβανοί δολοφονήθηκαν από αγνώστους και τα πτώματα τους βρέθηκαν λίγο έξω από την Αβάνα, στην προσπάθεια τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, να φύγουν παράνομα από τη χώρα. Η ίδια ανακοίνωση είπε ότι οι τέσσερις άνδρες είχαν ζητήσει "βοήθεια από έξω" δηλαδή διακινητές ανθρώπων.

Η Κούβα επιτρέπει πια στους πολίτες της να φεύγουν από το νησί χωρίς κυβερνητική άδεια, όμως η έκδοση βίζας προς τις περισσότερες χώρες παραμένει μια πολύπλοκη διαδικασία.

Το Κομμουνιστικό καθεστώς πολύ σπάνια δημοσιοποιεί θανάτους ή εγκληματικές πράξεις, οπότε η δημοσιοποίηση της τετραπλής δολοφονίας θεωρείται, όπως γράφει και η Ελευθεροτυπία, ως μια προσπάθεια του καθεστώτος να αποθαρρύνει ανάλογες προσπάθειες διαφυγής μέσω θαλάσσης προς της Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το λιμενικό των ΗΠΑ, περισσότεροι από 1.300 Κουβανοί παρεμποδίστηκαν πέρυσι να περάσουν σε αμερικανικό έδαφος, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός εκείνων που τα κατάφεραν καθώς και εκείνων που πέθαναν στην προσπάθειά τους.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Μα, πραγματικα, δεν τους ικανοποιει αυτη η ιστορικη πολη, με τα καταρρεοντα κτιρια και τα αυτοκινητα του 50 (ομορφα για εμας τους τουριστες, προφανως ομως οχι και για τους ντοπιους)?Απορω πως καποιοι αξιοτιμοι σχολιαστες οπως ο κος DelusionsEnd η ο κος DreamTroll, που συνηθιζουν να καυτηριαζουν καθε αντεπαναστατικη ταση δεν εχουν επεμβει ακομη να κατακεραυνωσουν την αντιδραστικη αυτη ενεργεια!