ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

8.500 νεκροί από τη χολέρα στην Αϊτή

8.500 νεκροί από τη χολέρα στην Αϊτή Facebook Twitter
1

Η επιδημία χολέρας στην Αϊτή έχει κοστίσει τη ζωή σε 8.500 ανθρώπους ενώ έχουν μολυνθεί περισσότερα από 700.000 άτομα από την στιγμή της εμφάνισή της το 2010 ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Τα κρούσματα πάντως έχουν μειωθεί καθώς σύμφωνα με την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί, παρατηρείται μια μείωση κατά 70% των περιπτώσεων, από το 2014. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί υπάρχουν ακόμα κόκκινες περιοχές όπου η υγειονομική κατάσταση παραμένει η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι την ασθένεια που είχε εξαφανιστεί εδώ και 150 χρόνια, μετέφεραν στην Αιτή κυανόκρανοι από το Νεπάλ που είχαν φτάσει το 2011 για να βοηθήσουν ν τους πολίτες μετά τον καταστροφικό σεισμό του Ιανουαρίου του 2010. Ο ΟΗΕ συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την ευθύνη για τη μετάδοση της ασθένειας από στρατιώτες του.

1

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Σε εξέλιξη επαναληπτικές εκλογές που θα μπορούσαν να καθορίσουν τον επόμενο πρωθυπουργό

Πολλοί βουλευτές των Εργατικών θεωρούν ότι ο Άντι Μπέρναμ αποτελεί την καλύτερη ελπίδα του κόμματος για ανάκαμψη μετά τις καταστροφικές τοπικές εκλογές του Μαΐου
THE LIFO TEAM
ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Δήμαρχος πήρε άδεια μητρότητας και έγινε πρωτοσέλιδο - «Δεν περίμενα τόση αντιπαράθεση»

Όπως τόνισε η δήμαρχος, Σόκο Καβάτα, «η Ιαπωνία πρέπει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να λαμβάνουν αυτή την άδεια ως κάτι φυσιολογικό»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / NYT: Ο Τραμπ απαιτούσε την «άνευ όρων παράδοση» του Ιράν. Αντ’ αυτού, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια έκπληξη

Παρότι οι Ιρανοί υπέστησαν σημαντικές απώλειες στον πόλεμο, βγήκαν από την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ έχοντας αποδείξει ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το οικονομικό χάος ως όπλο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Σχόλια (0)Για τον μαλάκα τον καρχαρία στην Τήνο σπαράξαμε…Για 8.500 ανθρώπους δεν έχουμε να πούμε τίποτα?Ευαισθησίες του κώλου και σχόλια Γ Τ Π Κ. Να μας χαιρόμαστε! και εις άλλα με υγεία!