Ουκρανία: Άλλοι πέντε νεκροί στα ανατολικά της χώρας

Ουκρανία: Άλλοι πέντε νεκροί στα ανατολικά της χώρας Facebook Twitter
0

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στο χωριό Καρλίφκα, βορειο-δυτικά του Ντονέσκ, ανάμεσα σε ουκρανούς στρατιώτες και φιλορώσους ενόπλους, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι τέσσερις από τους νεκρούς είναι μάλλον αυτονομιστές και ο πέμπτος ένας εθελοντής που πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία.

Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε νωρίτερα ότι ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές έστησαν ενέδρα κατά ουκρανικής ομάδας αυτοάμυνας κοντά στο Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ομάδας αυτοάμυνας "Τάγμα του Ντονμπάς", οι αυτονομιστές χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα, ελεύθερους σκοπευτές και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων κατά του σώματος των ουκρανών εθελοντών.

 

Εντωμεταξύ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πριν λίγο ότι η Ουκρανία σπαράσσεται πλέον από "αληθινό εμφύλιο πόλεμο". Όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις προγραμματισμένες για την Κυριακή προεδρικές εκλογές της χώρας.

Η κρίση στην Ουκρανία «γεννήθηκε διότι ο ανατραπείς τέως πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς απέρριψε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολούθησε ένα πραξικόπημα, το οποίο υποστήριξαν οι αμερικανοί φίλοι μας, και εν τέλει, επικρατεί χάος κι ένας αληθινός εμφύλιος πόλεμος», υποστήριξε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε ένα οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, στη βορειοδυτική Ρωσία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Κατέβασαν τη σημαία Pride από το Εθνικό Μουσείο – «Πολιτική κατήχηση», λέει η υπουργός

Διεθνή / Η σημαία Pride που κάποτε κρυβόταν στο Κογκρέσο αφαιρέθηκε από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας

Μια ιστορική σημαία του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος βρίσκεται ανάμεσα στα δεκάδες εκθέματα που απομακρύνθηκαν από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας, στην Μπογκοτά. Η υπουργός Πολιτισμού μιλά για «πολιτική κατήχηση», ενώ ο πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει το «wokism».
THE LIFO TEAM
ΜΑΣΚ ΤΡΑΜΠ STARLINK ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Έλον Μασκ: Πλησίασε τον Τραμπ για να επιβραδύνει τη βοήθεια του Starlink στην Ουκρανία

Ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της The Telegraph, είχε κατηγορήσει δημοσίως τον Αμερικανό πρόεδρο για το χάος γύρω από τους περιορισμούς, ωστόσο πηγές αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής τους
THE LIFO TEAM