Διεθνής Τύπος: «Ο Τσίπρας ταρακούνησε το ντιμπέιτ»

Διεθνής Τύπος: «Ο Τσίπρας ταρακούνησε το ντιμπέιτ» Facebook Twitter
7

Θετική ήταν η αποτίμηση από το διεθνή Τύπο της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στο χθεσινό ντιμπέιντ μεταξύ  των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν που έγινε στις Βρυξέλλες.

 «Το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι success story, λέει ο υποψήφιος για την ΕΕ Τσίπρας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου Reuters για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, σύμφωνα με το «Έθνος», η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε δημοσίευμά της επεσήμανε ότι  είναι  ο μόνος υποψήφιος που δεν ανήκει στο mainstream και υπογραμμίζει ότι παρότι είναι απίθανό να κερδίσει την ψηφοφορία έκανε πιο σύνθετη τη συζήτηση.

Η Deutsche Welle γράφει ότι ήταν  «ο μόνος που ταρακούνησε λίγο τα πράγματα». Τονίζει ότι  ο Αλέξης Τσίπρας, "ηγείται ενός εξαιρετικά επιτυχημένου κομματικού συνασπισμού ενάντια στα μνημόνια και την λιτότητα στην Ελλάδα και  απηύθυνε έκκληση για τέλος της λιτότητας και του χρέους, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από την τρέχουσα ευρωπαϊκή πολιτική».

Το Γερμανικό Πρακτορείο υπογραμμίζει πως «ο Τσίπρας είναι κατά της λιτότητας, όχι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ η Liberation ανέφερε ότι νικήτρια του ντιμπέιτ ήταν η Σκα Κέλερ, «αλλά και ο Τσίπρας τα πήγε θαυμάσια».

Πρώτος αναδείχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter όπου είχε 19.481 αναφορές, ακολουθούμενος από τον Μάρτιν Σουλτς με 17.118, τον Γκι Βερχόφστατ με 14.606, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με 17.375 και τέλος την Σκα Κέλερ με11.071, σύμφωνα με τα στοιχεία της Vigiglobe.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM