ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

Η Google έλαβε τα πρώτα αιτήματα διαγραφής δεδομένων

Η Google έλαβε τα πρώτα αιτήματα διαγραφής δεδομένων Facebook Twitter
4

Όπως μας ενημερώνει το BBC, χωρίς όμως να κατονομάζει πηγές, η διασημότερη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη, μόλις έλαβε τα πρώτα αιτήματα διαγραφής συνδέσμων από τα αποτελέσματα αναζήτησης, μετά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιτρέπει στους ευρωπαίους χρήστες να αιτηθούν την απαλοιφή στοιχείων τους, εξασκώντας το λεγόμενο "δικαίωμα στη λήθη".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας πολιτικός που κατεβαίνει και πάλι ως υποψήφιος ζήτησε τη διαγραφή αρνητικών δημοσιευμάτων σχετικά με την πορεία του ως βουλευτής, ένας γιατρός ζήτησε τη διαγραφή συνδέσμων με αρνητικές κριτικές από πρώην ασθενείς του, ενώ, τέλος, ένας πρώην κατηγορούμενος για κατοχή παιδικής πορνογραφίας ζήτησε τη διαγραφή των συνδέσμων που αφορούν στο ειδεχθές του αδίκημα.

Η ευρωπαία επίτροπος Viviane Reding δήλωσε σχετικά με τη προχθεσινή απόφαση ότι "αποτελεί μια ξεκάθαρη νίκη υπέρ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων πολιτών", όμως πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να καταδικάσουν την απόφαση ως "ολέθρια" για το μέλλον των μηχανών αναζήτησης και της ελεύθερης διακίνησης  της πληροφορίας, όπως ο ιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales.

Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της Google, Eric Schmidt, ο οποίος δήλωσε σε χθεσινή ομιλία του ότι η απόφαση του δικαστηρίου, "έγειρε προς τη λάθος μεριά της ζυγαριάς".

Τech & Science
4

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΤΩΡΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ SPACEX ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Τech & Science / SpaceX: Παρουσίασε στους επενδυτές το πρωτότυπο της νέας ΑI συσκευής του Μασκ - Υπόσχεται να αλλάξει όσα ξέραμε

Η συσκευή σχεδιάστηκε για να «τρέχει» με ένα λειτουργικό σύστημα που έχει φτιάξει η ίδια η εταιρεία και ενσωματώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της xAI.
THE LIFO TEAM
Ο Μπέρνι Σάντερς ζητά οι πολίτες να πάρουν μερίδιο από τα κέρδη της AI

Τech & Science / Ο Μπέρνι Σάντερς ζητά οι πολίτες να πάρουν μερίδιο από τα κέρδη της AI

Την ώρα που η OpenAI φέρεται να συζητά μερίδιο 5% για την αμερικανική κυβέρνηση, ο Μπέρνι Σάντερς ζητά μια πολύ πιο ριζική λύση: δημόσιο ταμείο AI και συμμετοχή των πολιτών στα κέρδη της τεχνητής νοημοσύνης.
THE LIFO TEAM
Η OpenAI φέρεται να πρότεινε να δώσει μερίδιο 5% στην αμερικανική κυβέρνηση

Τech & Science / Η OpenAI φέρεται να πρότεινε να δώσει μερίδιο 5% στην αμερικανική κυβέρνηση

Η OpenAI φέρεται να έχει συζητήσει την παραχώρηση μεριδίου 5% στην κυβέρνηση Τραμπ, σε μια προσπάθεια να απαντηθούν οι πιέσεις για το ποιος θα ωφεληθεί από τα κέρδη της τεχνητής νοημοσύνης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Νομίζω το θέμα ειναι το τι θα διαγράφεται. Να διαγραφείς πράγματα που έκανες εσύ στο internet απο σχόλιο στο youtube η οποιαδήποτε κίνηση ειναι πολυ καλο. Να διαγραφείς πράγματα που λέγονται η έχουνε γραφτεί για σένα απο τρίτους στο internet ειναι υπέρτατη λογοκρισία και μάλλον καταστρεπτικό, σαν να καταστρέφουμε αρχεία εφημερίδας με ρεπορτάζ. Τελικά πιο έχουμε δικαίωμα να σβήσουμε; διότι κατι ακούγεται πολυ λάθος.
Μπράβο στο Ευραπαικό Δικαστήριο που αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο οι δικοί μας ηλίθιοι. Όταν καταλάβουν τι κάνανε τότε θα τρέχουν να τα πάρουν πίσω (ελπίζω). Μακάρι να βρει τρόπο η google να τους παρακάμπτει. Πήγαν να κάνουν ένα καλό και θα κάνουν δέκα κακά. Σκέψου τώρα να ψάχνεις Ακης Τζοχατζόπουλος ή ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ή Αντώνης Σαμαράς ή ΓΑΠ ή Τσίπρας και να μην βγάζει αποτελέσματα τίποτα στο google..
Και τώρα που τα εμφανίζει στο Google έγινε τίποτα? Μείναμε με τις πληροφορίες.. Το θέμα είναι να κινείται το κράτος. Είναι κι άλλες μηχανές αναζήτησης
Όλα αυτά γίνονται για να καθησυχάσουν τον κόσμο για το φιάσκο με την NSA που παρακολουθεί τα πάντα στο internet. Κατά τη γνώμη μου το δικαστήριο αποφάνθηκε επιπόλαια.