Τέθηκε προς διαβούλευση σχέδιο για την κατασκευή καταφυγίων

Τέθηκε προς διαβούλευση σχέδιο για την κατασκευή καταφυγίων Facebook Twitter
2

Στη δημιουργία καταφυγίων και Εθνικού Χάρτη Χωρικής Επικινδυνότητας προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου το οποίο  αφορά στην κατασκευή καταφυγίων και στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης ανέφερε ότι σκοπός του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου είναι να εναρμονιστεί το θεσμικό πλαίσιο της Ελλάδας με αυτό των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών και να δημιουργηθούν καταφύγια ειδικά για τις περιπτώσεις ακραίων φυσικών φαινομένων.

«Οι κατευθύνσεις, ο σχεδιασμός και οι προβλεπόμενες προδιαγραφές, κάνουν πράξη την υποχρέωση της πολιτείας να ενεργοποιείται προληπτικά για την προστασία του πληθυσμού, κατ' αντιστοιχία με την προστασία του περιβάλλοντος ως έννοιες απολύτως συνδεόμενες μεταξύ τους», δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

Στην Ελλάδα έχουν να κατασκευαστούν καταφύγια σχεδόν 60 χρόνια ενώ εδώ και δεκαετίες δεν έχουν συντηρηθεί τα υπάρχοντα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο γενικός διευθυντής του MAD

Ελλάδα / Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο γενικός διευθυντής του MAD

«Αθεράπευτος μαχητής, στάθηκε όρθιος με την ίδια επιμονή και αξιοπρέπεια τόσο απέναντι στις επαγγελματικές δυσκολίες όσο και στην πολυετή μάχη με την ασθένειά του» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού για τον θάνατο του Γιώργου Μάρκου
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
ωραια, αρκει να ξεκαθαριζουμε τους ορους. γιατι στο ελλαντα ονομαζουν τα απλα καιρικα φαινομενα "εκτακτα και ακραια" και την παντελη ανικανοτητα αντιμετωπισης τους απλη αδυναμια (την ωρα που καθε δυο χρονια καθε δημος αλλαζει πεζοδρομηση για τις μιζες αλλα κανεις δεν ξεμπαζωνει τιποτα με τα ιδια λεφτα). αρα καταφυγιο θα μπαινουμε οταν θα ριχνει χαλαζι?