Τεχνητή τσαμαδούρα στην Ύδρα για να δένουν τα κρουαζιερόπλοια

Τεχνητή τσαμαδούρα στην Ύδρα για να δένουν τα κρουαζιερόπλοια Facebook Twitter
1

Ανοίγει τις πόρτες της Ύδρας στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια  που δεν μπορούσαν να δέσουν στο μικρό λιμάνι του νησιού, το έργο που θα κατασκευαστεί κοντά στο νησάκι του αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για την κατασκευή συστήματος πλωτού μεταλλικού κυλινδρικού ναύδετου ανοιχτής θαλάσσης διαμέτρου 430m και ύψους 2,20m, στο οποίο θα προσδένουν κρουαζιερόπλοια. Το μεταλλικό ναύδετο θα φέρει κατάλληλο εξοπλισμό για την αγκύρωσή του στον πυθμένα της θάλασσας, αλλά και για την ταχεία απαγκίστρωσή του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το έργο θα στοιχίσει 350.000 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την περιφέρεια Αττικής, ενώ ήδη υπεγράφη η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Ως σημαντικό για το νησί της Ύδρας χαρακτήρισε το έργο ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και τόνισε τη σημασία προσέλκυσης των τουριστών υψηλής οικονομικής επιφάνειας που ταξιδεύουν με τα κρουαζιερόπλοια.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια