Θετικό το πρόσημο στις προσλήψεις - απολύσεις τον Μάρτιο

Θετικό το πρόσημο στις προσλήψεις - απολύσεις τον Μάρτιο Facebook Twitter
4

Τον Μάρτιο που μας πέρασε οι προσλήψεις ξεπέρασαν τις απολύσεις κατά 14.567, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς το συνολικό ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων ήταν επίσης θετικό, κατά 40.876 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν χαθεί 8.838 θέσεις μισθωτής εργασίας.

Οι αναγγελίες πρόσληψης τον Μάρτιο ανήλθαν σε 90.479, ενώ οι αποχωρήσεις σε 75.912. Από τις 75.912 συνολικά αποχωρήσεις, οι 37.083 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 38.829 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Σημειώνεται πως η επίδοση του ισοζυγίου ροών του μηνός Μαρτίου 2014  είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη επίδοση ισοζυγίου μηνός Μαρτίου από το  2001 μέχρι σήμερα, όπως γράφει και το Βήμα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM