Πανεπιστημιακή Αστυνομία ζητά η ΟΝΝΕΔ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία ζητά η ΟΝΝΕΔ Facebook Twitter
6

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης ζήτησε χθες τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μετά και το νέο επεισόδιο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου μια ομάδα αγνώστων εισέβαλε σε χώρο του, ξυλοκόπησε φοιτητές, προκάλεσε ζημιές και έφυγε ανενόχλητη.

Παρόμοιο αίτημα είχε διατυπώσει πριν λίγες ημέρες και η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τις τακτικές "μάχες" αστυνομικών και παράνομων μικροπωλητών οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στους χώρους πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων η ιδέα διχάζει το διδακτικό προσωπικό των ελληνικών πανεπιστημίων, με πολλούς να προκρίνουν την εντατικοποίηση των χώρων έξω από τα ιδρύματα, όπου όπως παραδέχονται σχεδόν όλοι η κατάσταση έχει ξεφύγει ειδικά σε σχολές του κέντρου της Αθήνας.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου του ΕΜΠ, καθηγητής Σπυρίδων Αργυρός, πιστεύει ότι η λύση πρέπει να δοθεί μετά από συζήτηση μεταξύ των πανεπιστημίων, του υπουργείου Παιδείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. "Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε", αναφέρει, ότι "υπηρεσίες σεκιούριτι που υπάρχουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια απευθύνονται σε μία διαφορετικής κουλτούρας κοινωνία, εκεί, για παράδειγμα, οι σεκιούριτι μπορούν να έχουν κλομπ. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό εδώ".

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ

Ελλάδα / Ορεινή Ναυπακτία: Πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος σταθμός των «Διαλόγων για την Ορεινότητα»

Σχέδιο για τη διασφάλιση ειδικών πόρων για τις ορεινές περιοχές ανακοίνωσε ο Θανάσης Κοντογεώργης από την Ορεινή Ναυπακτία, στο πλαίσιο των κυβερνητικών σχεδιασμών για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης
THE LIFO TEAM
ΕΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ

Ελλάδα / Στημένοι αγώνες μπάσκετ: Απολογείται σήμερα ο πρώην διαιτητής που βρέθηκαν στην κατοχή του 820.000 ευρώ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μηνύματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και φέρονται να καταγράφουν συνεννοήσεις για την ανακοπή της πορείας συγκεκριμένων ομάδων
THE LIFO TEAM
ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ελλάδα / Άλκης Καμπανός: Στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλλίδης, είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ζητώντας αυστηρότερες ποινές για τους δέκα από τους δώδεκα κατηγορούμενους
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Όχι δεν το ζητούμε.Και η ΟΝΝΕΔ δεν είναι όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα.Δεν έχει καν άμεση(φαινομενικά)σχέση με τα Πανεπιστήμια.Εκεί μπαίνουν τα φυντάνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να ξεκινήσουν σιγά σιγά να γίνονται επαγγελματίες πολιτικοί.Ευχαριστούμε,μπορείτε να ενδιαφερθείτε τοιουτοτρόπως για κάποιον άλλον κλάδο.Όσον αφορά την αφορμή που βρήκαν για να κάνουν τέτοια σύσταση:Το ενδεχόμενο να ήταν βαλτοί αυτοί που μπήκαν και τα έκαναν ρημαδιό ξαναέρχεται στο μυαλό μου.
Όταν είπα πανεπιστημιακη κοινοτητα εννοουσα τους καθηγητες, τους πρυτάνεις και το διοικητικο προσωπικο. Δεν συμπεριλαμβάνω και τους φοιτητές μέσα (κακώς, το ξέρω) γιατί δεν έχει υπάρξει (τουλάχιστον απο όσο γνωρίζω) επίσημη θέση επι του θέματος.
Καλα το εχουμε χάσει τελείως... Εδω κλείσανε τις Δημοτικές Αστυνομιες για "οικονομία" θα ανοίξουμε Πενεπιστημιακες τώρα; Ποιους θέλουν να βολέψουν πάλι....