Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα

Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα Facebook Twitter
10

 

Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα Facebook Twitter

Την πολυγαμία νομιμοποίησαν οι άνδρες βουλευτές στην Κένυα ψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο και προκαλώντας την έντονη αντίδραση των γυναικών βουλευτών που αποχώρησαν από το Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενες.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι άνδρες μπορούν να νυμφευθούν όσες γυναίκες θέλουν χωρίς να χρειάζεται να συμφωνήσει σε αυτό η πρώτη σύζυγος.

Μάλιστα το νομοσχέδιο όπως ήρθε προς ψήφιση προέβλεπε ότι χρειαζόταν να συναινέσει η πρώτη σύζυγος, όμως όλοι οι βουλςευτές διακομματικά ένωσαν δυνάμεις προκειμένου να απαλείψουν αυτή τη διάταξη.

"Όταν παντρεύεστε μια Αφρικανίδα, πρέπει να ξέρει πως μια δεύτερη θα ακολουθήσει, μετά η τρίτη (...) έτσι είναι η Αφρική", εξήγησε ενώπιον του σώματος ένας από τους βουλευτές αυτούς, ο Τζούνετ Μοχάμεντ, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό Capital FM.

"Κάθε φορά που ένας άνδρας γυρίζει στο σπίτι με μια γυναίκα, αυτή θεωρείται η δεύτερη ή η τρίτη σύζυγος", είπε επίσης ο Σάμιουελ Σεπκόνγκα, πρόεδρος της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

"Αν είστε πράγματι εσείς ο άνδρας στο σπίτι και επιλέγετε να φέρετε σ' αυτό κάποιο άλλο ή δύο ή και τρία άλλα πρόσωπα, πιστεύω πως οφείλετε να έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε πως η γυναίκα σας και η οικογένειά σας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν", δήλωσε η βουλευτής η Σόιπαν Τούγια, σύμφωνα με τον Capital FM.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΚΡΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Απογοήτευση με το διάγγελμα Μακρόν: «Κινδυνεύουμε να δούμε άλλες σκηνές σύγκρουσης στη Γαλλία»

Δεν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Οι ενώσεις ξενοδόχων και εστίασης τόνισαν ότι, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα πάρουν οι ίδιοι τον νόμο στα χέρια τους
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Διεθνή / Τι συμβαίνει στη Γαλλία: Πώς ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις και γιατί εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα

Αυτό που άρχισε ως διαμαρτυρία για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τις συνθήκες στα σχολεία εξελίχθηκε μέσα σε έναν μήνα σε ένα κίνημα που εκφράζει τη δυσαρέσκεια για την ακρίβεια, τις κοινωνικές ανισότητες και τις κυβερνητικές επιλογές
THE LIFO TEAM
Η Γαλλία καιγόταν και ο Μακρόν διασκέδαζε στη Σελίν Ντιόν: Το βίντεο που προκάλεσε οργή

Διεθνή / Η Γαλλία καιγόταν και ο Μακρόν διασκέδαζε στη Σελίν Ντιόν: Το βίντεο που προκάλεσε οργή

Στο στόχαστρο των επικρίσεων βρέθηκε και η ίδια η διοργάνωση της συναυλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κανονικά στο Παρίσι, μία από τις πόλεις όπου καταγράφηκαν μερικές από τις εντονότερες συγκρούσεις
THE LIFO TEAM