Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα

Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα Facebook Twitter
10

 

Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα Facebook Twitter

Την πολυγαμία νομιμοποίησαν οι άνδρες βουλευτές στην Κένυα ψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο και προκαλώντας την έντονη αντίδραση των γυναικών βουλευτών που αποχώρησαν από το Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενες.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι άνδρες μπορούν να νυμφευθούν όσες γυναίκες θέλουν χωρίς να χρειάζεται να συμφωνήσει σε αυτό η πρώτη σύζυγος.

Μάλιστα το νομοσχέδιο όπως ήρθε προς ψήφιση προέβλεπε ότι χρειαζόταν να συναινέσει η πρώτη σύζυγος, όμως όλοι οι βουλςευτές διακομματικά ένωσαν δυνάμεις προκειμένου να απαλείψουν αυτή τη διάταξη.

"Όταν παντρεύεστε μια Αφρικανίδα, πρέπει να ξέρει πως μια δεύτερη θα ακολουθήσει, μετά η τρίτη (...) έτσι είναι η Αφρική", εξήγησε ενώπιον του σώματος ένας από τους βουλευτές αυτούς, ο Τζούνετ Μοχάμεντ, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό Capital FM.

"Κάθε φορά που ένας άνδρας γυρίζει στο σπίτι με μια γυναίκα, αυτή θεωρείται η δεύτερη ή η τρίτη σύζυγος", είπε επίσης ο Σάμιουελ Σεπκόνγκα, πρόεδρος της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

"Αν είστε πράγματι εσείς ο άνδρας στο σπίτι και επιλέγετε να φέρετε σ' αυτό κάποιο άλλο ή δύο ή και τρία άλλα πρόσωπα, πιστεύω πως οφείλετε να έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε πως η γυναίκα σας και η οικογένειά σας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν", δήλωσε η βουλευτής η Σόιπαν Τούγια, σύμφωνα με τον Capital FM.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM