Σουηδοί νεοναζί μαχαίρωσαν αντιφασίστες

Σουηδοί νεοναζί μαχαίρωσαν αντιφασίστες Facebook Twitter
13

 

Σουηδοί νεοναζί μαχαίρωσαν αντιφασίστες Facebook Twitter

Τέσσερα άτομα που ανήκουν στον αντιφασιστικό χώρο της Σουηδίας, έπεσαν θύματα επίθεσης με μαχαίρια από νεοναζί του σχήματος «Κόμμα Σουηδών», στο Μάλμοε.

Το ένα από τα θύματα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η αστυνομία συνέλαβε τρεις νεαρούς ως δράστες της επίθεσης.

Συνολικά, τέσσερα άτομα της ομάδας των αντιφασιστών, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μαχαιρώθηκαν.

Υπεύθυνος του κόμματος των νεοναζιστών -που έχει εκφράσει στο παρελθόν τη στήριξη του στη Χ.Α.- ισχυρίστηκε ότι οι δράστες βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα Σαββάτου προς Παρασκευή στο Μάλμε, λίγες ώρες μετά την πορεία εναντίον της βίας σε βάρος γυναικών.

Σουηδοί νεοναζί μαχαίρωσαν αντιφασίστες Facebook Twitter

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί μαθητές σε εβραϊκό σχολείο στην Στοκχόλμη βρέθηκαν αντιμέτωποι με αντισημιτικά συνθήματα τα οποία είχαν γράψει νεοναζί στους τοίχους του σχολείου τους.  

Η αστυνομία διέταξε έρευνα για το συμβάν.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM