To iOS στο βολάν

To iOS στο βολάν Facebook Twitter
2

Κυκλοφορούσε ως φήμη από το περασμένο καλοκαίρι, και οι πρώτες εικόνες διέρρευσαν πριν λίγες εβδομάδες,  αλλά πλέον είναι επίσημο, με τη δική του σελίδα, μάλιστα, στο site της Apple.

Το λειτουργικό iOS για το ταμπλό του αυτοκινήτου, που θα καλύπτει την ψυχαγωγία, την πλοήγηση μέσω GPS και πολλές ακόμα προηγμένες λειτουργίες, έρχεται σε μοντέλα των εταιρειών Ferrari, Mercedes-Benz και η Volvo κ.α.

Το νέο λειτουργικό αυτοκίνητου της Apple, φέρει την ονομασία "CarPlay" και η εταιρεία υποστηρίζει ότι αναπτύχθηκε από το μηδέν, "προκειμένου να παράσχει στους οδηγούς μια απίστευτη εμπειρία χρήσης του iPhone στο αυτοκίνητο και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών".

Το CarPlay, έχει δημιουργηθεί με βάση το σύστημα φωνητικών εντολών Siri, που θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να απαντά εισερχόμενες κλήσεις, να ταξινομεί και να παίζει ολόκληρη τη μουσική συλλογή του, να δακτυλογραφεί μηνύματα, αλλά και να πλοηγείται μέσω των χαρτών της Apple, με προφορικές εντολές. Φυσικά, το CarPlay θα υποστηρίζει και οθόνες αφής για όσα αυτοκίνητα τις διαθέτουν, για πιο άμεση επαφή χρήστη-λειτουργικού.

Οι κατασκευαστές που θα υποστηρίζουν το νέο λειτουργικό αυτοκινήτου της Apple, στα επερχόμενα μοντέλα τους, είναι η Vovlo, η Ferrari, η Mercedes-Benz, η Hyundai, η Honda και η Jaguar, ενώ μια πληθώρα ακόμα κατασκευαστών έχουν κλείσει συμφωνίες με την καλιφορνέζικη εταιρεία.

Υποστήριξη για το νέο λειτουργικό CarPlay το οποίο θα είναι συμβατό μόνο με τις συσκευές iPhone 5, 5S και 5C, θα παράσχει η επερχόμενη αναβάθμιση του iOS 7, ενώ το σύστημα θα είναι συμβατό και με μουσικές εφαρμογές τρίτων, όπως το Spotify, το Beats Radio κ.α.

Δείτε την πρώτη παρουσίαση του νέου λειτουργικού για αυτοκίνητα, CarPlay της Apple, από την Volvo:

[via]

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ SHENZOU 23

Τech & Science / Πειράματα με έμβρυα και καλλιέργειες ρυζιού στο διάστημα: Τι θα δοκιμάσει η Κίνα στην αποστολή Shenzhou-23

Η αποστολή προς τον διαστημικό σταθμό Tiangong περιλαμβάνει περισσότερα από 100 πειράματα, ενώ ένας από τους αστροναύτες θα παραμείνει σε τροχιά για έναν χρόνο
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ' κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ' προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Τech & Science / Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Το Objection υπόσχεται να ελέγχει δημοσιεύματα με τεχνητή νοημοσύνη και χρεώνει από 2.000 δολάρια για κάθε αμφισβήτηση. Οι επικριτές του βλέπουν ένα νέο εργαλείο πίεσης απέναντι σε ρεπόρτερ, εμπιστευτικές πηγές και ερευνητική δημοσιογραφία.
THE LIFO TEAM
INSTAGRAM INSTANTS

Τech & Science / Instagram Instants: Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία της πλατφόρμας

Το Instagram λάνσαρε παγκοσμίως τη νέα λειτουργία, επιχειρώντας να επιστρέψει στην πιο αυθόρμητη κοινοποίηση φωτογραφιών, με περιεχόμενο που εξαφανίζεται και θυμίζει εφαρμογές όπως το BeReal και το Snapchat
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αν θέλω κάποια στο αυτοκίνητο να μην καταλαβαίνει τι της λέω και να κάνει άλλα ντ'άλλων αυτά που της ζητάω δεν χρειάζομαι τη Siri, απλά βάζω τη μάνα μου να καθίσει μπροστά(Συγγνώμη μάνα)