Ρώσοι κατέλαβαν αεροδρόμια στην Κριμαία

Ρώσοι κατέλαβαν αεροδρόμια στην Κριμαία Facebook Twitter
2

 

Ρώσοι κατέλαβαν αεροδρόμια στην Κριμαία Facebook Twitter

Δεκάδες ένοπλοι Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν τα ξημερώματα το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης ενώ  στρατιώτες αναπτύχθηκαν και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης. Tα περί κατάληψης των αεροδρομίων από τους Ρώσους μεταδόθηκαν το πρωί ως πληροφορίες από το πρακτορείο Ίντερφαξ. Πάντως σύμφωνα με το ITAR TASS το αεροδρομιο της Συμφερόπολης δουλεύει κανονικά. Το RT μεταδίδει ότι ρεπόρτερς και επισκέπτες έφτασαν εκεί το πρωί.

Το Ίντερφαξ μετέδωσε ότι μία ομάδα ένοπλων ανδρών φορώντας στρατιωτικές στολές και με την κάλυψη τεθωρακισμένωνκατέλαβαν το αεροδρόμιο.

Στρατιωτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Ίντερφαξ, αναφέρουν ότι οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ για να αποτρέψουν την άφιξη «μαχητών».

Για κατάληψη δύο αεροδρομίων της Κριμαίας από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έκανε λόγο και ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως ένοπλη εισβολή και κατοχή.

Μέσω της σελίδας του στο Facebook είπε ότι δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ούτε υπήρξαν θύματα όταν ομάδα ενόπλων, που, κατά τον ίδιο ήταν μέλη των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων, ανέλαβε τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης, όπου βρίσκεται η βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια