ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Γερμανοί εργάτες της Volkswagen απειλούν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ

Γερμανοί εργάτες της Volkswagen απειλούν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ Facebook Twitter
2

Ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στη Φολκσβάγκεν (Volkswagen, VW) απείλησε να μπλοκάρει περαιτέρω επενδύσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στον Νότο των ΗΠΑ, εάν οι εργαζόμενοι στα εκεί εργοστάσια της εταιρείας δεν οργανωθούν συνδικαλιστικά.

Τα πράγματα όμως λειτουργούν διαφορετικά στις ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της VW στην πόλη Τσατανούγκα της πολιτείας του Τένεσι ψήφισαν την περασμένη Παρασκευή εναντίον της συμμετοχής τους στο συνδικάτο της αυτοκινητοβιομηχανίας (United Auto Workers union, UAW), απορρίπτοντας την προσπάθεια εκπροσώπων της VW να συστήσουν ένα γερμανικού τύπου εργασιακό συμβούλιο στο εργοστάσιό τους.

Είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί εργαζόμενοι ασκούν σημαντική επιρροή στις αποφάσεις των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της νομοθετικά προβλεπόμενης αρχής της «συναπόφασης», η οποία όμως αποτελεί ανάθεμα για πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς που θεωρούν τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων ως απειλή για τα κέρδη και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, το εργοστάσιο στη Τσατανούγκα είναι το μοναδικό της VW στις ΗΠΑ και ένα από τα λίγα της εταιρείας στον κόσμο χωρίς εργασιακό συμβούλιο.

2

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΟΥΘΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΙΑΝΤ

Διεθνή / Υεμένη: Πύραυλος των Χούθι προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο αεροδρόμιο του Ριάντ

Σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται η προειδοποίηση του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) σχετικά με τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας
THE LIFO TEAM
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Διεθνή / Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Επιτάχυνση της εφαρμογής του συστήματος ERTMS, ζητά η Κομισιόν

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων θα παράσχει τεχνική συνδρομή στην έρευνα για την τραγωδία στο Ούρδα (Urda), ανακοίνωσε ο Επίτροπος Μεταφορών, Απόστολος Τζιτζικώστας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Η εχθρική στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία»

Την ίδια ώρα, η ιρανική κυβέρνηση χαιρέτισε το εκλογικό αποτέλεσμα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι οι ψηφοφόροι απέρριψαν τον πόλεμο που ξεκίνησε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ

Διεθνή / Κομισιόν: Νέος οδηγός ετοιμότητας πολιτών – Τι προβλέπει η 72ωρη αυτάρκεια

Από τη συσκευασία βασικών ειδών σε μια τσάντα έκτακτης ανάγκης μέχρι τη γνώση του πώς να αντιδράσει κανείς όταν χτυπά η καταστροφή, η ετοιμότητα ξεκινά με πρακτικά βήματα, αναφέρει μεταξύ άλλων η Κομισιόν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Μπορεί αυτό να αλήθευε κάτι χρόνια πριν. Σήμερα τα μέλη του κάποτε πανίσχυρου UAW έχουν μείνει μόνο 300.000 από 2 εκατομμύρια.Οι εργαζόμενοι της VW στη Chattanooga αποφάσισαν ότι δε θέλουν να οργανωθούν, παρά τις πιέσεις από αξιωματούχους του συνδικάτου. Διάβασε σχετικό άρθρο: http://www.redstate.com/2014/02/19/union-intimidation-continues-volkswagens-chattanooga-plant/Το σημείο είναι ότι στις Η.Π.Α. οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν αν θα οργανωθούν η όχι και κάτω από ποιό συνδικάτο.