Πολιτεία απαγόρευσε «περίεργα» ονόματα

Πολιτεία απαγόρευσε «περίεργα» ονόματα Facebook Twitter
3

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ενδοσχολική βία, η πολιτεία Σονόρα του Μεξικού απαγόρευσε στους γονείς να δίνουν στα παιδιά τους 61 ονόματα, ανάμεσά τους τα Facebook, Twitter και Rolling Stones.

 Σύμφωνα με τις αρχές, αυτά τα «περίεργα» ονόματα δίνουν αφορμή για ειρωνικά σχόλια και λεκτικές παρενοχλήσεις από άλλα παιδιά.

Εκτός από τα παραπάνω, απαγορεύονται επίσης μεταξύ άλλων, τα ονόματα Terminator, Email, Χίτλερ, Τζέιμς Μποντ, Χάρι Πότερ, Μπέργκερ Κινγκ, Ρόμποκοπ και Ράμπο.

« Είναι για την προστασία των παιδιών », δήλωσε η Cristina Ramirez, υπεύθυνη του Τμήματος Αρχείου του Πληθυσμού.


«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι τα ονόματα των παιδιών δεν θα γίνουν αφορμή για περιστατικά εκφοβισμού στο σχολείο», τόνισε προσθέτοντας ότι η λίστα με τα απαγορευμένα ονόματα αναμένεται να μεγαλώσει προσεχώς.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM