Στην Ιταλία η μεταφορά των χημικών της Συρίας

Στην Ιταλία η μεταφορά των χημικών της Συρίας Facebook Twitter
2

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας ενημέρωσε τη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη για τη διαδικασία καταστροφής των χημικών της Συρίας, μετά και τις φήμες για την καταστροφή τους στη Μεσόγειο ανοιχτά της Κρήτης.

Όπως είπε ο κ. Κούρκουλας η μεταφορά των χημικών έχει αποφασιστεί να γίνει στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο, στην Καλαβρία της Ιταλίας. Εκεί, όπως γράφει και η Αυγή, θα μεταφορτωθούν σε αμερικανικό πλοίο πάνω στο οποίο θα γίνει υδρόλυση (αδρανοποίηση). "Η επεξεργασία των λυμάτων που θα προκύψουν από την υδρόλυση δεν θα γίνει στο πλοίο, αλλά στη στεριά, μακριά όμως από τη Μεσόγειο", είπε και πρόσθεσε ότι η επεξεργασία των λυμάτων μάλλον θα γίνει στη Γερμανία.

"Δεν προβλέπεται καμία απόρριψη ουσιών ή αποβλήτων είστε στη θάλασσα είτε στο έδαφος" όπως συμπλήρωσε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια