Συγκρούσεις στη Συρία

Συγκρούσεις στη Συρία Facebook Twitter
0

Κούρδοι μαχητές συγκρούονται με ομάδες τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις αφορούν την προσπάθεια και των δυο πλευρών να καταλάβουν πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, οι συγκρούσεις "άρχισαν γύρω στα μεσάνυχτα, την ώρα που οι Κούρδοι προχωρούσαν προς την Αλιαρουμπιέ, πόλη η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και άλλες ομάδες τζιχαντιστών και διήρκεσαν 12 ώρες."

Όπως ανέφερε σχετικά ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου "Οι Κούρδοι κατάφεραν να καταλάβουν δύο χωριά που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές, όμως θα τους είναι δύσκολο να ελέγξουν την Αλιαρουμπιέ γιατί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε έχει συγκεντρώσει στην περιοχή πολλούς μαχητές».

Να σημειώσουμε ότι εδώ και μήνες, μαίνονται μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και των Κούρδων, με στόχο την κατάληψη πόλεων της Συρίας που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, επειδή αυτές αποτελούν "περάσματα" για πυρομαχικά και ανθρώπους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM