H Ιταλία ζητά 234 δισ. αποζημίωση από οίκο αξιολόγησης

H Ιταλία ζητά 234 δισ. αποζημίωση από οίκο αξιολόγησης Facebook Twitter
5

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ιταλίας κατέθεσε προσφυγή εναντίον του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's και πολύ σύντομα θα πράξει το ίδιο και κατά των Fitch και Moody's.

Η Ιταλία ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ 234 δισ. ευρώ από τον οίκο "στις διάφορες αξιολογήσεις του δεν έλαβε υπόψη του την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας". Η λογική πίσω από την κίνηση υποστηρίζει ότι στην εκτίμηση του πλούτου της χώρας πρέπει να συμπεριληφθούν και τα έργα τέχνης, τα αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής, τα έργα της λογοτεχνίας, αλλά και κινηματογραφικά έργα, όπως οι ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι για παράδειγμα, όπως έγραψαν οι Financial Times.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την είδηση της δικαστικής προσφυγής τονίζοντας όμως ότι «στερείται ουσίας και σοβαρότητας». H υποβάθμιση της Ιταλίας το 2011 από τους οίκους αξιολόγησης προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Διεθνή / Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Εντός του Ισραήλ το μέτωπο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ενωμένο γύρω από την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές
LIFO NEWSROOM
McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Διεθνή / McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Οι εσωτερικές έρευνες της εταιρείας καταδεικνύουν αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού - ιδίως στη βόρεια Ευρώπη και στον Καναδά
LIFO NEWSROOM