No.1

Τουρκία: Διαδηλώσεις κατά του νέου νόμου που περιορίζει το ίντερνετ

Τουρκία: Διαδηλώσεις κατά του νέου νόμου που περιορίζει το ίντερνετ Facebook Twitter
2

Οι αστυνομικoί κάνοντας ρίψεις νερού δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Οι διαδηλωτές φωνάζουν κατά του νέου νόμου που διευρύνει ακόμα περισσότερο την εξουσία των αρχών σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι στο διαδίκτυο.

 

Ήδη δημοφιλείς ιστοσελίδες υφίστανται απαγορεύσεις από δικαστικές αποφάσεις στην Τουρκία, όπως για παράδειγμα το Youtube που έγινε μη προσβάσιμο από το 2008 έως το 2010.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι πάροχοι ίντερνετ θα είναι υποχρεωμένοι στο μέλλον να τηρούν διάφορα δεδομένα των χρηστών σε αρχείο και να τα δίνουν στις αρχές αν ζητηθούν, χωρίς να προηγείται δικαστική απόφαση. Οι αρχές θα μπορούν επιπλέον να μπλοκάρουν ιστότοπους, επίσης χωρίς δικαστική απόφαση.

2

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια