Ν.Υ. Τimes: «Η ελίτ της Ελλάδας αρχίζει να νιώθει τον πόνο»

Ν.Υ. Τimes: «Η ελίτ της Ελλάδας αρχίζει να νιώθει τον πόνο» Facebook Twitter
7

Tο ξεσκέπασμα των διαφόρων υποθέσεων διαφθοράς από τους εισαγγελείς στην Ελλάδα είναι το θέμα σε άρθρο στους N.Y. Times που βλέπουν ότι «η ελίτ αρχίζει να νιώθει τον πόνο»

Αυτός είναι και ο τίτλος του άρθρου στο οποίο επισημαίνεται ότι ως τώρα το βάρος της κρίσης και το κόστος προσαρμογής είχαν σηκώσει οι μεσαίες τάξεις των Ελλήνων ενώ η οικονομική και πολιτική ελίτ όχι μόνο δεν σήκωσε παρόμοια βάρη αλλά και δεν λογοδότησε ποτέ για τη δημιουργία του χάους στη χώρα.

Αναλυτές σημειώνουν ότι οι εισαγγελείς πιέζονται περισσότερο από ποτέ από τους Έλληνες να βρουν και να τιμωρήσουν εκείνους που λεηλάτησαν το κρατικό χρήμα και οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία.

Αναφορά γίνεται στις εισαγγελείς διαφθοράς Ελένη Ράικου και Πόπη Παπανδρέου για τις οποίες τονίζεται ότι είναι στην πρώτη γραμμή της κάθαρσης.

Για την τελευταία, ο αρθρογράφος αναφέρει και το παρατσούκλι της «Terminator» (εξολοθρευτής) για τον προσεγμένο τρόπο των ερευνών της που οδήγησαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την παρέα του στον Κορυδαλλό.

Οι ΝΥΤ επισημαίνουν επίσης ότι το δικαστικό Σώμα ελάχιστη ή και καθόλου υποστήριξη έχει για τις προσπάθειές του, καθώς μόλις 4 εισαγγελείς προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το μεγάλο φόρτο εργασίας.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

Πολιτική / 52 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα «πηγαδάκια» στο Προεδρικό - Οι «εκλογές την άνοιξη», τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι απόντες

Η φετινή επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, αντί για το παραδοσιακό κιόσκι στον κήπο, λόγω καιρού
THE LIFO TEAM
ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΛΠΕΣ

Πολιτική / Πρόωρες εκλογές: Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ποια είναι η διαδικασία μέχρι τις κάλπες

Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και χρονοδιαγράμματα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, με βασικές διατάξεις τα άρθρα 41, 37 και 53
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΞΙΩΣΗ

Πολιτική / Πενήντα δύο χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών - Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του πρώτου ορόφου
THE LIFO TEAM
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΥΠΡΟΣ

Πολιτική / Αφροδίτη Λατινοπούλου: Αντιδράσεις με ομιλία της - Απήγγειλε ποίημα που δεν αναφερόταν στην τουρκική εισβολή

Η Ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησε φωτογραφία που δεν σχετίζεται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γεγονός που προκάλεσε επίσης αντιδράσεις
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δηλαδή στο τέλος της θητείας μας»

Σε ομιλία του από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός έστειλε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα ότι «η μακροοικονομική σταθερότητα δεν αποτελεί ζήτημα για την Ελλάδα»
THE LIFO TEAM