7 χιλιάδες oι gay γάμοι στη Γαλλία

7 χιλιάδες oι gay γάμοι στη Γαλλία Facebook Twitter
3

Περίπου 7 χιλιάδες γάμοι ομοφυλοφίλων έχουν τελεστεί στη Γαλλία σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Le Monde», καθώς παρά τις έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ πολέμιων και υποστηρικτών στην αρχή της νομιμοποίησης του θεσμού, οι γάμοι τελούνται πλέον μέσα σε απόλυτη ηρεμία.

Σε όλη τη Γαλλία ελάχιστοι έχουν αρνηθεί να εφαρμόσουν το νόμο, μεταξύ αυτών και η μικρή πόλη του Fontgombault που έχει υιοθετήσει ψήφισμα με το οποίο αρνείται τους γάμους ομοφυλοφίλων στο όνομα του «φυσικού δικαίου".  Βεβαίως το δικαστήριο θα αποφασίσει για τη νομιμότητα αυτής της απόφασης.

Γάμοι έγιναν πάντως σε περισσότερους από 2.900 γαλλικούς δήμους χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό.

Ο αριθμός των 7 χιλιάδων gay γάμων αντιπροσωπεύει το 3% του συνολικού αριθμού των γάμων στην Γαλλία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο μ.ό. ηλικία ανδρών και γυναικών που τελούν ομόφυλους γάμους. Για τους άνδρες ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 50 χρόνια και για τις γυναίκες τα 43, καθώς όλοι τους περίμεναν επί αρκετά χρόνια αυτή τη στιγμή. Το αντίστοιχο ποσοστό των «στρέιτ» ζευγαριών είναι τα 37 χρόνια για τους άνδρες και τα 34 για τις γυναίκες.

Η διαφορά ηλικίας στο ζευγάρι είναι μεγαλύτερη από ό,τι στα ζευγάρια διαφορετικού φύλου. (7 έτη έναντι 4,3 για τους παντρεμένους διαφορετικού φύλου).

Για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ο γάμος δεν σημαίνει μόνο συναισθηματική «αποκατάσταση» και δικαίωση αλλά και δικαίωμα κληρονομιάς, σύνταξη χηρείας, και ιδιαίτερα το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιού.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΡΑΝΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να αναστείλει την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε τρανς κρατούμενους

Η προσφυγή έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μια περίοδο κατά την οποία τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ Αμερικανών έχουν υποστεί σειρά νομικών περιορισμών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΝΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Απαισιόδοξη η Τεχεράνη για συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν από τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές

Στελέχη της ιρανικής ηγεσίας επαναλαμβάνουν σταθερά ότι είναι πρόθυμα να ακολουθήσουν τη διπλωματική οδό, δηλώνουν όμως ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τραμπ πως θα τηρήσει τους όρους μιας ενδεχόμενης συμφωνίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Σήμερα δημοσιεύθηκε στην αγγλική εφημερίδα Ιντιπέντεντ επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Ρωσία για την ομοφοβική στάση της.Υπογράφεται από 27 {!} νομπελίστες επιστήμονες και λογοτέχνες.Μετά και την ελεεινή πρόταση της σκοταδιστικής Ρωσικής Εκκλησίας για ποινικοποίηση των ομοφυλόφιλων , ο ομοφοβικός ρατσισμός στη Ρωσία παίρνει και θρησκευτικό χαρακτήρα με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ομοφυλόφιλους/ες στη Ρωσία αλλά πιστεύω και διεθνώς.Η Ρωσία διάλεξε μιαν ανίσχυρη μειονότητα για να αντιπαρατεθεί προς τη Δύση! ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.