Σφαγή φαλαινών από παράνομα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά σε προστατευμένη θαλάσσια περιοχή

Σφαγή φαλαινών από παράνομα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά σε προστατευμένη θαλάσσια περιοχή Facebook Twitter
1
Σφαγή φαλαινών από παράνομα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά σε προστατευμένη θαλάσσια περιοχή Facebook Twitter

Υλικό από ιαπωνικά φαλαινοθηρικά που σκοτώνουν φάλαινες σε περιοχή που έχει διεθνώς αναγνωριστεί σαν καταφύγιο στον Νότιο Ωκεανό, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία της θαλάσσιας ζωής, Sea Shepherd.

Τα τρία πλοία της Sea Shepherd προσπάθησαν να απομακρύνουν πέντε ιαπωνικά φαλαινοθηρικά ενώ από το ελικόπτερό τους κατέγραψαν υλικό που δείχνει στο κατάστρωμα ενός τρεις νεκρές ρυγχφάλαινες και ακόμη μια που τεμαχιζόταν. Η Sea Shepherd ανέβασε στο διαδίκτυο το υλικό και κατήγγειλε την Ιαπωνία πως για μια ακόμη φορά παραβιάζει διεθνής όρους αλιείας και αγνοεί σημαντικές διατάξεις για την προστασία των ειδών.

 

Σφαγή φαλαινών από παράνομα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά σε προστατευμένη θαλάσσια περιοχή Facebook Twitter

 

Σύμφωνα με την οργάνωση, το φαλαινοθηρικό Nisshin Maru αρχικά εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Νέας Ζηλανδίας και έπειτα κατευθύνθηκε στην προστατευμένη ζώνη των φαλαινών του Νοτίου Ωκεανού.

 

Αξιωματούχοι της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αλιείας δήλωσαν ότι αγνοούν την ύπαρξη του θαλάσσιου καταφυγίου και αρνήθηκαν να σχολιάσoυν τις κατηγορίες της οργάνωσης.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε πως η παράνομη δραστηριότητα συνέβη εκτός της δικαιοδοσίας του και όχι σε νερά της χώρας του, καταδίκασε το περιστατικό και κάλεσε ακόμη μια φορά την Ιαπωνία να συμμορφωθεί.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Sea Shepher δήλωσε πως οι ακτιβιστές τους θα κυνηγήσουν και θα ακολουθούν συνεχώς τα φαλαινοθηρικά ώστε ειρηνικά να επέμβουν όποτε κρίνουν πως ενεργούν παράνομα ενώ σκοπός τους είναι να αποτρέψουν τον αποδεκατισμό των θηλαστικών από την Ιαπωνία για τον οποίο έχει γίνει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM