Στουρνάρας: "Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη"

Στουρνάρας: "Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη" Facebook Twitter
30

"Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι landlords της Εκάλης", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μέσω δημοσιεύματος το οποίο φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα "Το "Βήμα της Κυριακής".

Συγκεκριμένα, ο κ.Στουρνάρας δηλώνει αποφασισμένος να περάσει από τη Βουλή το νέο νόμο περί φορολογίας ακινήτων και συμπληρώνει ότι η φορολογική επιβάρυνση για τον συνεπή φορολογούμενο έχει φθάσει στα όριά της, γι' αυτό άλλωστε καταφεύγει στην υψηλότερη φορολόγηση στις ιδιοκτησίες αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 αλλά και τη συμμετοχή των ιδιοκτητών αγροτικής γης (έστω με μικρά ποσά) στα συνολικά βάρη.

Ο υπουργός Οικονομικών εξαγγέλλει, επίσης, ότι στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα υπάρχουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με πρώτο βήμα τον μερικό έλεγχο των βιβλίων και της οικονομικής κατάστασης φορολογουμένων, προκειμένου να εισπράττονται φόροι και να καταλογίζονται πρόστιμα χωρίς χρονοτριβή.

Πηγή: ΑΠΕ

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM