Η Τρόικα δυσαρεστήθηκε και δεν επιστρέφει

Η Τρόικα δυσαρεστήθηκε και δεν επιστρέφει Facebook Twitter
5

 

Για αναβολή της επιστροφής της Τρόικα στη χώρα μας, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα, κάνει λόγο το Ρόιτερς, επικαλούμενο αξιωματούχους.


Το πρακτορείο αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή που αποδίδεται σε δυσαρέσκεια των τροικανών επειδή η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις, θα καθυστερήσει την καταβολή της δόσης. 


Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την Αθήνα θα συνεχιστούν. «Δεν έχουμε ακόμη λάβει απόφαση για το πότε ακριβώς θα επιστρέψει η αποστολή», είπε.

 

Στουρνάρας: "Ψάχνουμε ημερομηνία"


Πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομίας, ουσιαστικά επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του την αναβολή της επιστροφής, για την οποία έκανε λόγο το Ρόιτερς. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί “η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM