Η Τρόικα δυσαρεστήθηκε και δεν επιστρέφει

Η Τρόικα δυσαρεστήθηκε και δεν επιστρέφει Facebook Twitter
5

 

Για αναβολή της επιστροφής της Τρόικα στη χώρα μας, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα, κάνει λόγο το Ρόιτερς, επικαλούμενο αξιωματούχους.


Το πρακτορείο αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή που αποδίδεται σε δυσαρέσκεια των τροικανών επειδή η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις, θα καθυστερήσει την καταβολή της δόσης. 


Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την Αθήνα θα συνεχιστούν. «Δεν έχουμε ακόμη λάβει απόφαση για το πότε ακριβώς θα επιστρέψει η αποστολή», είπε.

 

Στουρνάρας: "Ψάχνουμε ημερομηνία"


Πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομίας, ουσιαστικά επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του την αναβολή της επιστροφής, για την οποία έκανε λόγο το Ρόιτερς. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί “η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM