ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Χέρτσογκ: "Ελβετία και Αγγλία γενέτειρες της Δημοκρατίας όχι η Ελλάδα"

Χέρτσογκ: "Ελβετία και Αγγλία γενέτειρες της Δημοκρατίας όχι η Ελλάδα" Facebook Twitter
10

Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Den Handelsblatt είπε ότι ως γενέτειρα της Δημοκρατίας θεωρεί την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα.

Ο Ρόμαν Χέρτσογκ δήλωσε πως ήταν σαφές από την αρχή σε πολλούς πολιτικούς ότι η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική αποδοτικότητα άλλων χωρών, όμως αν και οι οικονομικές αδυναμίες ήταν γνωστές, δεν υπήρχαν προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θρησκείας σε ό,τι αφορά την ένταξή της στις ευρωπαϊκές δομές.

Όταν ο δημοσιογράφος μίλησε για το "μπόνους" της Ελλάδας ως γενέτειρα της Δημοκρατίας έλαβε την αφοπλιστική απάντηση του Γερμανού πολιτικού: "Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα".

Για "Γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο" έκανε λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης.

10

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΜΑΧΟΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΙΜΟΚΤΩΝΙΑ

Διεθνή / «Το τελευταίο μας μπορς»: Μια ουκρανική πόλη λιμοκτονεί - 2.000 άμαχοι παγιδευμένοι σε «ζώνη θανάτου»

Νάρκες και drones έχουν αποκόψει την πόλη στη νότια Ουκρανία – Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους βρίσκονται περίπου 40 παιδιά, ενώ τρόφιμα έχουν να φτάσουν οδικώς από τον Μάιο
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΡΙΑ SKY NEWS ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Τουρκία: Αποκλείστηκε η πρόσβαση στον λογαριασμό Χ της ανταποκρίτριας του Sky News από τη Βρετανία

Η κίνηση έγινε στο πλαίσιο μίας εκστρατείας την οποία οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιγράφει ως «κύμα λογοκρισίας που έχει γίνει τσουνάμι»
THE LIFO TEAM