77% αύξηση για τους εργάτες στα εργοστάσια ρούχων του Μπαγκλαντές

77% αύξηση για τους εργάτες στα εργοστάσια ρούχων του Μπαγκλαντές Facebook Twitter
1

Το επίσημο συμβούλιο για την εργασία στη χώρα είχε προτείνει ως κατώτατο μηνιαίο μισθό 5.300 takas, κάπου 51 ευρώ, μετά από μια σειρά θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων. Την 1η Απριλίου 130 άτομα σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε εργοστάσιο που έφτιαχνε ρούχα για ευρωπαϊκές μάρκες.

Η άρνηση των ιδιοκτητών των εργοστασίων οδήγησε διαδηλώσεις, βία στους δρόμους και ένα τετραήμερο λουκέτο σε πολλά εργοστάσια. Χθες το βράδυ η πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται να έπεισε τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών να εφαρμόσουν την αύξηση.

Το Μπαγκλαντές είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στις εξαγωγές ρούχων, μετά την Κίνα. Υπολογίζεται ότι κερδίζει περισσότερα από 200 δισ. δολάρια το χρόνο από τις εξαγωγές κυρίως προς τις ΗΠΑ και Ευρώπη. Οι εργάτες που εργάζονται σε αυτή τη βιομηχανία είναι κοντά στα 4 εκατ. Ακόμα και μετά την αύξηση, ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Μπαγκλαντές παραμένει ο μικρότερος στον κόσμο σύμφωνα με τον Γκάρντιαν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Επίθεση Βανς κατά Ισραηλινών υπουργών: «Ο Τραμπ είναι ο μόνος σύμμαχος που σας έχει απομείνει»

Ο Βανς έστρεψε τα πυρά του ιδιαίτερα εναντίον του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και του Μπεζαλέλ Σμότριτς, δύο από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της ακροδεξιάς πτέρυγας της κυβέρνησης Νετανιάχου
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Διεθνή / Ο Μακρόν προειδοποιεί για «δύσκολες ημέρες» καθώς νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη δυτική Ευρώπη

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών αναμένονται σε Γαλλία και Ισπανία, ενώ εκατομμύρια πολίτες ζουν σε περιοχές που έχουν τεθεί σε καθεστώς προειδοποίησης για ακραία ζέστη
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Η Βενετία εξετάζει τουριστικό τέλος εισόδου έως 50 ευρώ για να περιορίσει τον υπερτουρισμό

Το μέτρο θα αφορά όσους επισκέπτονται την πόλη αυθημερόν, ενώ ακόμη και όσοι διανυκτερεύουν θα υποχρεούνται να δηλώσουν την παρουσία τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΧΙΤΖΑΜΠ

Διεθνή / Ιράν: «Μια σκληρή υπενθύμιση, αλλά και υπερηφάνεια» η υπόθεση της Παραστού που καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώματα

Καλλιτέχνες και φορείς αντιδρούν στην καταδίκη της 29χρονης επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube - «Η ανοχή απέναντι σε ένα καθεστώς που μαστιγώνει γυναίκες για τη φωνή τους, απλώς το ενθαρρύνει να συνεχίσει στον ίδιο τυραννικό δρόμο»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Κάτσε να κάνω τις αναγωγές τώρα. 200 ζεστά δις εισάγονται στη χώρα λόγω της παραγωγικής δραστηριότητας του εκεί εργατικού δυναμικού που υποθέτω βρίσκει να βρει δουλειά. Άρα εργασία-επένδυση-εξαγωγες...αυτό το λένε ανάπτυξη. Έτσι λένε και στην Ελλάδα. Αφήστε να έρθουν επιχειρηματίες (εργασία) να ανοίξουν δουλειές (επενδύσεις) να βρούμε δουλειές (παραγωγική εξαγωγική δραστηριότητα γιατί εδώ (όπως Μπαγκλαντές) κανείς δε μπορεί να αγοράσει τίποτα (εξωστρέφεια το λένε αυτό κατά Κο Σαμαρά). ΚΑΙ ΕΤΣΙ θα έχουμε ξανά δουλειές...όπως Μπαγκλαντές.Τώρα κατάλαβα. Πάω να στηθώ έξω από το εκλογικό κέντρο να ψηφίσω τη συγκυβέρνηση που νυχθημερόν ψάχνει δουλειές για εμένα και εσένα...για όλους.