LIVE!

Τα πιο άχρηστα αξεσουάρ κουζίνας

Facebook Twitter
2

Η κουζίνα είναι ένας λαμπρό πεδίο για εμπορική εκμετάλλευση. Υπάρχουν τόσες δουλειές που γίνονται εκεί μέσα, άλλες δύσκολες, άλλες βαρετές, που δημιουργούν προϋποθέσεις για άλλα τόσα εργαλεία.

Ορισμένες συσκευές έφεραν επανάσταση στη ζωή της κουζίνας (το πλυντήριο πιάτων, το μίξερ) όμως κατά τ’ άλλα, οι περισσότερες δουλειές  γίνονται με ένα-δύο καλά μαχαίρια και, ας μην ξεχνιόμαστε, με τα χέρια μας.  Για όσους δεν μαγειρεύουν και πολύ στην πραγματικότητα, τα βοηθητικά γκάτζετ απλώς φαίνονται όμορφα στον πάγκο, ειδικά αν είναι γυαλιστερά ή πολύχρωμα. Σήμερα όμως, ψάχνοντας για κάτι άλλο, έπεσα πάνω στη συσκευή «που σπάει αβγά». Αυτή η συσκευή δεν είναι καν ωραία στην όψη κι εδώ που τα λέμε και η λέξη «συσκευή» δεν ταιριάζει και πολύ. Με αφορμή αυτή τη φοβερή ανακάλυψη, σας παρουσιάζω τα πιο άχρηστα γκάτζετ κουζίνας – κατά τη γνώμη μου βέβαια. Φαντάζομαι ότι κάποια θα τα βρείτε χρήσιμα. Επίσης φαντάζομαι ότι έχετε ανακαλύψει κι άλλα. Σας παρακαλώ να τα μοιραστείτε μαζί μας.

Ο σπάστης αβγών κάνει αυτό που υπόσχεται: σπάει αβγά με απόλυτη επιτυχία, τόσο ώστε το περιεχόμενο να μπορεί να χυθεί σε ένα μπολ. Αν αγοράσετε και τα γκάτζετ του γκάτζετ, θα μπορείτε εκτός από το να τα σπάτε, να τα ανακατεύετε κι όλας, γλιτώνοντας επιτέλους από τη φασαρία του να χρησιμοποιείτε ένα πιρούνι. Ευχαριστημένη πελάτισσα δήλωσε: «Ποτέ δεν ήταν τόσο απλό να φτιάχνω αβγά.»

Ο κόφτης μπανάνας σας απαλλάσσει από τη δύσκολη διαδικασία του να κόβετε μία μπανάνα σε φέτες, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας κι ένα μαχαίρι, κάτι που δεν εξασφαλίζει ίσα χιλιοστά στις φέτες. Σύμφωνα με το Amazon, όσοι αγόρασαν τον κόφτη μπανάνας, αγόρασαν και τον σπάστη αβγών, κάτι που λέει πολλά για την ποιότητα και των δύο συσκευών, όπως και για την κατάσταση των αγοραστών.

Ο διαμελιστής μάνγκο… διαμελίζει μάνγκο έτσι ώστε να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα καταπιείτε ολόκληρο το κουκούτσι που βρίσκεται εντός του. Επιτέλους, θα μπορείτε να τρώτε μάνγκο με ασφάλεια.

Θα μπορούσαν να είναι σπάτουλες ζωγράφου, αλλά δεν είναι. Είναι ξεφλουδιστές κίουι και πορτοκαλιού. Άλλο το κίουι, άλλο το πορτοκάλι. Ο ευχαριστημένος πελάτης δήλωσε: «Την πατάω πάντα με την λεπτή φλούδα του κίουι! Ή τα πιέζω πολύ θυσιάζοντας σάρκα ή κόβω υπερβολικά πολύ. Ο ξεφλουδιστής κίουι με επανένωσε με αυτό το σούπερ φρούτο.

Ο σύντροφός του είναι ένα έξυπνο γκάτζετ για όσους έχουν κοντά νύχια. Επίσης, βοηθάει στο να τα κρατάμε καθαρά.»

Προλάβετε, όσο υπάρχει ακόμα: ο διαχωριστής αβγών κάνει αυτή την κατά τα άλλα εύκολη δουλειά 100% αηδιαστική. Η μύτη κρατάει τον κρόκο ενώ τα ρουθούνια αναλαμβάνουν τη δύσκολη διαδικασία. Τουλάχιστον δεν είναι από πλαστικό.

Ο μετρητής σπαγγέτι αχρηστεύει επιτέλους τη χούφτα σας. Σε περίπτωση που είχατε κάνει το λάθος να αγοράσετε ζυγαριά, αχρηστεύει κι αυτή. Ο ευχαριστημένος πελάτης λέει : «Συνέχεια φαντάζομαι τα μακαρόνια που έχουν περισσέψει, χωρίς σάλτσα, να στραγγίζουν μόνα τους στο σουρωτήρι.» Επιτέλους, τέρμα στον εφιάλτη.

Φυσικά, το καλύτερο για το τέλος: ξεκουραστής κουταλιών. Μήπως λυπόσαστε τα καημένα τα κουτάλια, που πρέπει να κάθονται υπομονετικά πάνω σε πιάτα ή στον πάγκο μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα κι επιτέλους να μπορέσουν να πάνε σπίτι να δουν ταινία ή να πάνε για ποτό; Τέρμα η κακοποίηση των κουταλιών. Με τον ξεκουραστή, όσο περιμένουν να ανακατέψετε τη σάλτσα, μπορούν να ξαπλώνουν αναπαυτικά. (Σημείωση: αυτό το πράγμα το είδα πρόσφατα στο σπίτι των γονιών μου, και αναρωτιόμουν τι είναι, μέχρι που είδα τη μητέρα μου να γεμίζει μ’ αυτό τα πιάτα μας με γίγαντες.)

Γεύση
2

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

2 σχόλια