Mπλακ μέταλ συνταγές (και πολλή πλάκα!)

Facebook Twitter
3

Άργησα δύο μήνες να τον ανακαλύψω και ζητώ συγνώμη. Κάλλιο αργά όμως παρά ποτέ.

Ο Vegan Black Metal Chef είναι μία αποκάλυψη. Παρουσιάζει συνταγές σε μπλακ μέταλ μορφή, ευτυχώς με υπότιτλους- προσοχή όμως, όλα πρέπει να είναι vegan. Λεπτομέρειες: επιφάνεια κοπής με πεντάλφα, χατζάρα και μαύρα νύχια. Χρησιμοποιώντας τις φωτιές της Κολάσεως φτιάχνει φαγητά. Δεν θυμάμαι τι φαγητά γιατί έμεινα αποσβολωμένη παρακολουθώντας το βίντεο.

Το όνομά του είναι  Brian Manowitz και για καλή μας τύχη έχει δώσει συνέντευξη στο wired.com

Wired.com: τι κάνεις όταν δεν είσαι ο Vegan Black Metal Chef?

VeganBlackMetalChef: Κυκλοφορώ στο γαλαξία σώζοντας την ανθρώπινη (και άλλες) φυλή-ες από τα βέλη των κακών. Όχι, σοβαρά…παίζω σε μία μικρή μπάντα που λέγεται Illuminati.

Wired.com: Πως σου ήρθε να φτιάξεις κανάλι στο youtube με black metal συνταγές;

Vegan Black Metal Chef: Είχα βαρεθεί να απαντώ στην ερώτηση «τι τρώνε οι vegan;» Ακούω αυτή την ερώτηση συνέχεια. Η απάντηση είναι απλή αλλά ταυτόχρονα όχι και τόσο απλή.

Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει αναλογία με τα χοτ ντογκ, τα χάμπουργκερ ή με άλλα κοινά φαγητά; Ξαφνικά η ερώτηση γίνεται πιο δύσκολη. Δεν μπορούμε απλά να λέμε «τρώω μπρόκολο και αρακά και κρεμμύδια κλπ» Χρειάζεται να δώσω ένα παράδειγμα. Τώρα μπορώ να λέω «δες τα βίντεο!»

Wired.com: Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

VeganBlackMetalChef: Οποιοδήποτε είναι μαγειρεμένο πολύ καλά. Δεν έχω συγκεκριμένη προτίμηση. Μου αρέσουν όλα τα φαγητά που έχουν καλή γεύση. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι vegan τρώνε φασόλια και χώμα.

Wired.com: Στο βίντεο pad thai video (βλέπετε παρακάτω) συγκέντρωσε πολύ γρήγορα ένα εκατομμύριο views. Σοκαρίστηκες από την ανταπόκριση;

VeganBlackMetalChef: Ναι, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Χάρηκα πολύ που άρεσε στον κόσμο.

Wired.com: Οι συνταγές είναι δικές σου ή προέρχονται από αλλού;

VeganBlackMetalChef: Είναι όλες δικές μου και όλες είναι από αλλού. Είναι όλες δικές μου αλλά τίποτα δεν ξεπηδάει μόνο του. Συνδυάζω συμβουλές που μου δίνουν άλλοι.

Wired.com: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτιάξεις ένα βίντεο από την αρχή μέχρι το τέλος;

VeganBlackMetalChef: Για περίπου δύο εβδομάδες δουλεύω πάρα πολύ. Το βίντεο είναι το εύκολο…ο ήχος είναι που παίρνει καιρό.

Wired.com: Ποια είναι τα αγαπημένα σου συγκροτήματα;

Vegan Black Metal Chef: Dimmu BorgirEmperorImmortalNaglfarSlayerMetallicaTool.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

3 σχόλια