F.T.: «Η πικρία από την άγρια λιτότητα έφερε τη Χ.Α.»

F.T.: «Η πικρία από την άγρια λιτότητα έφερε τη Χ.Α.» Facebook Twitter
5

Το ερώτημα «αν είναι καλή ιδέα η εξουδετέρωση της Χ.Α.;», θέτουν στο editorial τους οι Financial Times, δίνοντας παράλληλα και την απάντηση, με τη φράση «θα χρειαστεί περισσότερη διεθνής βοήθεια για να εκτονωθεί η πικρία που τους υποστηρίζει».

Ο αρθρογράφος καλεί σε αφύπνιση τους απανταχού δημοκράτες, λόγω των επιπτώσεων της άγριας λιτότητας που οδήγησαν στην άνοδο των φασιστικών δυνάμεων.

Αναφερόμενος στο 7% που απέσπασε η Χ.Α. στις εκλογές σημειώνει ότι οι δημοκράτες δεν μπορούν να αγνοήσουν τέτοιου μεγέθους λαϊκή υποστήριξη, ενώ αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση η οποία παρακινήθηκε από την κατακραυγή που ακολούθησε τη δολοφονία του Φύσσα.

Επισημαίνει όμως, ότι παρά αυτά τα θετικά σημάδια, πρόκειται για επικίνδυνη ώρα, καθώς η ακροδεξιά θα παρουσιάσει τις συλλήψεις ως πολιτικές, επιχειρώντας συσπείρωση.

«Σχεδόν 3 στους 10 Έλληνες και δύο τρίτα των νέων είναι άνεργοι. Οι άγριες επιπτώσεις της λιτότητας που επιβάλλουν οι διεθνείς πιστωτές θα πρέπει να αφυπνίσουν τους απανταχού δημοκράτες. Η κυβέρνηση μπορεί να συλλαμβάνει τους εγκληματίες της ελληνικής πολιτικής, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί η οικονομία –ή να δοθεί περισσότερη διεθνής βοήθεια- για να εκτονωθεί η πικρία που ενισχύει την υποστήριξή τους».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM