Στην κατάργηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) επιχειρήσεων που δεν έχουν υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Ο γ.γ. Εσόδων προωθεί ρύθμιση που θα προβλέπει την ακύρωση του ΑΦΜ νομικών προσώπων και επιτηδευματιών που δεν έχουν υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα.
Οι φορολογούμενοι αυτοί θα λαμβάνουν επιστολή από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την οποία θα καλούνται να προσέλθουν στην εφορία εντός μηνός και να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους και εάν δεν ανταποκρίνονται με τη λήξη της προθεσμίας, ο ΑΦΜ τους θα απενεργοποιείται.
Σημειώνεται ότι από τους περίπου 108.000 υπόχρεους σε δήλωση ΦΠΑ, περίπου οι 26.000 δεν υποβάλλουν τριμηνιαία η μηνιαία περιοδική δήλωση ΦΠΑ. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια της πιέσεις της Τρόικα στην κυβέρνηση για να λάβει μέτρα.
Οικονομία /
Θα καταργείται το ΑΦΜ, όσων δεν υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Τέμπη: Ξαναγράφτηκαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων - Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα

Ανατροπή στις εκλογές στα Κατεχόμενα: Κέρδισε ο Τουφάν Ερχιουρμάν που απορρίπτει τη λύση δύο κρατών

Άγρια κακοποίηση 55χρονης στο Ηράκλειο: «Μου έκοβε τη μία καρωτίδα και μου έλεγε 'ω, δεν το κατάλαβα’»

Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Πέθανε ο ηθοποιός Κοσμάς Φουντούκης

σχόλια