Financial Times: "Αίσθηση ακαταδίωκτου" έχει η Χ.Α. - Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τον Νόμο

Financial Times: "Αίσθηση ακαταδίωκτου" έχει η Χ.Α. - Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τον Νόμο Facebook Twitter
2

Με τίτλο "Σκοτάδι την Αυγή", το κύριο άρθρο των Financial Times τονίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε "επικίνδυνο εφησυχασμό", και πως η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τον Νόμο ασχέτως πολιτικού κόστους.

 

Με  αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της «ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής», στο site της εφημερίδας αναφέρεται πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτύχει "να αντιμετωπίσει με οποιονδήποτε τρόπο τις βίαιες ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής».

 

Σημειώνεται μάλιστα πως οι κρατικοί αξιωματούχοι απέφευγαν τις επιθέσεις κατά της Χ.Α, λόγω της ραγδαίας δημοσκοπικής της ανόδου.

"Αίσθηση του ακαταδίωκτου" απολαμβάνουν τα μέλη της Χ.Α


Στο άρθρο, τονίζεται πως είναι αδύνατο πλέον τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους ψηφοφόρους, να κλείσουν τα μάτια μπροστά στη βίαιη πολιτική φύση της Χρυσής Αυγής, και κάνουν λόγο για «αίσθηση του ακαταδίωκτου» την οποία απολαμβάνουν τα μέλη της οργάνωσης.


Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η υπάρχουσα νομοθεσία στην Ελλάδα είναι υπεραρκετή για όσους "υποκινούν σε βία και κυνηγούν αθώους" και επισημαίνει έντονα πως "το μόνο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να την εφαρμόσει, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους".


Στο άρθρο αναφέρεται ακόμα ότι η Νέα Δημοκρατία πιθανόν να ανησυχεί για διαρροή ψηφοφόρων της προς τα δεξιά, αλλά, συνεχίζει, ότι η λύση δεν είναι η ανοχή των πράξεων βίας της Χρυσής Αυγής, ούτε και το να τεθεί η τελευταία εκτός νόμου, γιατί έτσι υπάρχει κίνδυνος να καθιερωθεί στις συνειδήσεις ως «αντιθεσμική δύναμη».


Το άρθρο καλεί τέλος τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να επιμείνει στην αστυνομική και δικαστική διερεύνηση των δεσμών της Χρυσής Αυγής με τις πράξεις βίας στις οποίες καταγγέλεται να έχει συμμετοχή.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
""Αίσθηση του ακαταδίωκτου" απολαμβάνουν τα μέλη της Χ.Α..."Και όχι μόνο. Αίσθηση του ακαταδίωκτου απολάμβαναν και απολαμβάνουν ουκ ολίγοι στον Ελλαδικό χώρο. Μακάρι με αφορμή τους φασίστες να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται επιτέλους οι νόμοι σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις
Με αυτα τα σχολια τρομαζω και χανω καθε ελπιδα- γιατι να υπαρχουν τοσο πραγματικα ηλιθιοι - ρε JimFit, δεν κανεις κανα μονοζυγο , κανα τρεξιμο(που ειμαι σιγουρη οτι τα κανεις αριστα), γιατι το να σχολιαζεις-χωρις επιχειρηματα και εκδηλωνοντας αγνοια και μισος μαζι- δεν ειναι το ατου σου. Αντε, καλη προπονηση