Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε δεύτερη δημοσκόπηση

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε δεύτερη δημοσκόπηση Facebook Twitter
3

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Public Issue, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 29% έναντι 28% της ΝΔ ενώ ακολουθεί η Χ.Α. με 13%. Το ΠΑΣΟΚ έχει 7%, το ΚΚΕ 6,5%, οι ΑΝΕΛ 5,5% και η ΔΗΜΑΡ 2,5%. .Λοιπά κόμματα:8,5% και αποχή-λευκό-άκυρο :23%. Δημοφιλέστερος αρχηγός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με δεύτερο τον Α. Τσίπρα και τρίτο τον Φ. Κουβέλη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χάνει 5 μονάδες  σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Ιουλίου.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό προηγείται ο κ. Σαμαράς με 35% και ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει το 31%, αλλά η απάντηση «κανένας από τους δύο» έχει 32%.

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη που τέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας της Public Issue, Νέα Δημοκρατία- ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, το 45% απαντά καμία από τις δύο.

Ανάμεσα στα ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής: Το 74% των πολιτών εκτιμά ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, το 72% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες, το 54% αναμένει περισσότερη ακρίβεια και το 81% περιμένει περισσότερες απεργίες και κινητοποιήσεις.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ