Σαμαράς: «Τέλος τα μέτρα, φοροελαφρύνσεις από το 2014»

Σαμαράς: «Τέλος τα μέτρα, φοροελαφρύνσεις από το 2014» Facebook Twitter
21

Φοροελαφρύνσεις υποσχέθηκε από το 2014 ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Εάν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, σημείωσε, βγαίνουμε από την μνημονιακή εποχή», είπε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης.

.Για το πρωτογενές πλεόνασμα επανέλαβε ότι αν επιτευχθεί, τότε

σε ποσοστό 70% θα διατεθεί για την ελάφρυνση των χαμηλοσυνταξιούχων, των ενστόλων ή και για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης με έμφαση ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα και πώς αν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, τότε και οι δανειστές πρέπει να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι η ύφεση είναι μικρότερη από όσο υπολογιζόταν, ότι υπάρχουν στοιχεία για επιβράδυνση της ανεργίας και αναφέρθηκε στην πτώση των επιτοκίων καταθέσεων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα φέρει επιπλέον ρευστότητα.

«Πέρυσι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, φέτος όλοι προεξοφλούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, είπε. Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα η οικονομία της γίνεται ανταγωνιστική και η ρευστότητα επιστρέφει στην αγορά», τόνισε με έμφαση ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι το κλίμα είναι αισιόδοξο, κι αυτοί, όπως είπε, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ενίσχυση της ρευστότητας από την επιστροφή ληξιπρόθεσμων οφειλών και οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στους ένστολους, στους οποίους έδωσε συγχαρητήρια για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για την ασφάλεια των πολιτών, παρ’ όλο που οι απολαβές τους έχουν μειωθεί.

«Η Πολιτεία δεν θα είναι αγνώμων απέναντί τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα στηριχθούν με ποσοστό από το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Για τη φορολογία, ο Πρωθυπουργός είπε ότι από του χρόνου όλοι θα πληρώνουν λιγότερα και όσο τα έσοδα πηγαίνουν καλύτερα, τόσο θα μειώνονται οι φόροι.

Για την εκτίναξη του χρέους είπε ότι «το καθαρό χρέος αυξήθηκε ελάχιστα, έχουμε ελέγξει την διόγκωσή του» και τόνισε ότι πλέον δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας αλλά μέτρα ανάπτυξης και ανάκαμψης».

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμπεριφέρεται σαν «προφήτης της καταστροφής, αμφισβητεί τα πραγματικά στοιχεία και επικαλείται ψεύτικα. «Δεν βλέπω την ανεργία, δεν νιώθω τον πόνο;», είπε. «Ακριβώς αυτό είναι που πολεμώ, ανεργία λέγεται, φτώχεια λέγεται, ανασφάλεια».

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση, «παίζοντας» με τη θεωρία των δύο άκρων, ενώ χαρακτήρισε ψέματα τις εκτιμήσεις ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα. Όπως είπε αυτό θα γίνει γύρω στο 2020.

Από τα βέλη του κ.Σαμαρά δεν έμεινε εκτός ούτε η Χρυσή Αυγή. «Τι να πεις για τους νεοναζί που μιλάνε για πατρίδα και θαυμάζουν τους χειρότερους τύραννους που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα. Η παρουσία τους και μόνο αποδυναμώνει την Ελλάδα. Καταγγέλλουν τις αριστερές ακρότητες και απαντούν με χειρότερες. Καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση και ενσαρκώνουν τους χειρότερους εφιάλτες».

Αναφορά έκανε έμμεσα και στις δηλώσεις Ρεπούση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών. Στρεφόμενος και προς τον μητροπολίτη Άνθιμο, σημείωσε: «Τέλος η εποχή που κάποιοι προσπαθούσαν να απαλλαγούν από την εθνική μας παράδοση κι από την πολιτιστική μας ταυτότητα, για να γίνουν τάχα 'ψευτο-Ευρωπαίοι'. Άλλους τους ενοχλούσε η σχολική ιστορία μας και προσπαθούσαν να την ξαναγράψουν με απίστευτες στρεβλώσεις. Άλλους του ενοχλεί η θρησκευτική παράδοση της Ορθοδοξίας. Τέλος όλα αυτά».

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ