Βρετανία: «Δεν αποβλέπουμε στο να ανατρέψουμε τον Ασαντ»

Βρετανία: «Δεν αποβλέπουμε στο να ανατρέψουμε τον Ασαντ» Facebook Twitter
0

Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ διαβεβαίωσε πως η Βρετανία, παρά το ότι έχει σε ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις της για πιθανή επέμβαση στη Συρία, «δεν αποβλέπει στο να ανατρέψει» την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Αν παραμείνουμε αδρανείς μην κάνοντας τίποτα, οι δικτάτορες και οι κτηνώδεις αρχηγοί κρατών θα τρέφουν την πεποίθηση ότι μπορούν να μένουν ατιμώρητοι όταν χρησιμοποιούν χημικά όπλα -σε όλο και ευρύτερη κλίμακα- στο μέλλον. Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να δώσουμε μία σημαντική απάντηση σε όλο αυτό. Δεν επιδιώκουμε αλλαγή της κυβέρνησης, δεν αποβλέπουμε στο να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Άσαντ», επεσήμανε ο Κλεγκ, μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BBC και Sky News.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM