Μουγκάμπε: "Να πάνε να κρεμαστούν" όσοι δεν αποδέχονται την νίκη μου στις προεδρικές

Μουγκάμπε: "Να πάνε να κρεμαστούν" όσοι δεν αποδέχονται την νίκη μου στις προεδρικές Facebook Twitter
1

«Να πάνε να κρεμαστούν» ήταν η απάντηση του Προέδρου της Ζιμπάμπουε, Μουγκάμπε, σε όσους δεν αποδέχονται τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 31ης Ιουλίου.

Ο 89χρονος πολιτικός τόνισε πως δεν θα υποχωρήσει ούτε βήμα από τη θέση ότι η νίκη του στις εκλογές ήταν νόμιμη και νομότυπη, παρότι ο κύριος αντίπαλός του, Μόργκαν Τσβανγκιράι, κατέθεσε υπόμνημα στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τη νομιμότητα του αποτελέσματος. Ο Μπουγκάμπε ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών με 61%, έναντι 34% του Τσβανγκιράι.

«Εκείνοι που  πληγώθηκαν από την ήττα τους θα μπορούσαν να πάνε να κρεμαστούν αν το επιθυμούν», είπε ο Μουγκάμπε και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε από τη νίκη μας».

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο που μετέδωσε την είδηση, οι δικηγόροι του Τσβανγκιράι κατέθεσαν υπόμνημα στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ζιμπάμπουε κατά της εγκυρότητας του αποτελέσματος. Μετά την νίκη του, ο Μουγκάμπε θα έχει το τιμόνι της χώρας για  ακόμα πέντε χρόνια. Ήδη βρίσκεται στην προεδρία επί 33ετία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια