ΑΘΗΝΑ

Μαίνεται η φωτιά στο Μαραθώνα - προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια

Μαίνεται η φωτιά στο Μαραθώνα - προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια Facebook Twitter
0

Μαίνεται ακόμα η πυρκαγιά στο Μαραθώνα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες. Η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι έχει ήδη προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε δέκα σπίτια στον οικισμό Αύρα.

Ο οικισμός έχει εκκενωθεί, και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα, το ένα εκ των οποίων κατευθύνεται προς το Σούλι του Μαραθώνα.

Εξήντα πυροσβέστες με 30 οχήματα, έξι αεροπλάνα, τρία ελικόπτερα, πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό του Δήμου Μαραθώνος, του Σώματος Εθελοντών του ΣΠΑΠ, του Σώματος Εθελοντών Νέας Μάκρης και 15 οχήματα υδροφόρες γειτονικών Δήμων, βρίσκονται στην περιοχή επιχειρώντας να περιορίσουν την φωτιά.

Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος Μαραθώνος Ιορδάνης Λουίζος, ο οποίος έδωσε εντολή η κατασκήνωση του Δήμου στον Άγιο Ανδρέα να διατεθεί για σίτιση και στέγαση, των κατοίκων που επλήγησαν από τη φωτιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος, η φωτιά ξεκίνησε όταν τζιπ του λιμενικού προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ.

Φωτιά και στην Αμφισσα

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία μέσα σε ελαιώνα με αποτέλεσμα να παραδοθούν στις φλόγες χιλιάδες αιωνόβιες ελιές.

Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο κλήθηκαν και εναέρια μέσα. Αρχικά δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και αμέσως μετά δύο Καναντέρ που έριξαν για πολλές ώρες τόνους νερού να σταματήσουν την επέκτασή φωτιάς. Η αστυνομία, εξαιτίας της φωτιάς, διέκοψε την κυκλοφορία στον δρόμο Άμφισσας - Ιτέας κοντά στη διασταύρωση για το Σερνικάκι.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή βρίσκονται 5 αεροσκάφη και ρίχνουν τόνους νερού, 19 οχήματα με 50 άντρες και δύο πεζοπόρα τμήματα που μεταφέρθηκαν από τη Λαμία. Επίσης στο σημείο επιχειρούν σκαπτικά και βυτιοφόρα οχήματα του δήμου και της περιφέρειας και πολλοί εθελοντές.

0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ελλάδα / Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του εταιρεία είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Ελλάδα / ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM