Στουρνάρας: «Σαν την Αίγυπτο θα γινόμαστε, αν βγαίναμε από το ευρώ»

Στουρνάρας: «Σαν την Αίγυπτο θα γινόμαστε, αν βγαίναμε από το ευρώ» Facebook Twitter
5

Η Αίγυπτος ήταν μετά τη Συρία, το παράδειγμα προς αποφυγήν του Γιάννη Στουρνάρα, μετά την μακρά σύσκεψη με την Τρόικα για τα προαπαιτούμενα της νέας δόσης. Όταν ο υπουργός Οικονομίας κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, είπε ότι  «θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως υποστήριζαν κάποιοι».

Εν τω μεταξύ και ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έγραψς σήμερα το πρωί στο Twitter: «Βλέπω τις εικόνες από την Πλ.Ταχρίρ και τα Τάνκς στο Κάιρο και θυμάμαι τον Λάκη και τον Αλαβάνο που εύχονταν να κάνουμε το Σύνταγμα-Ταχρίρ.»

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΕΛΑΣ - Ποιο κόμμα «κλειδώνει» στην τρίτη θέση

Με το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού να έχει πλέον απομακρυνθεί, τα κόμματα διαμορφώνουν την στρατηγική τους με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές της άνοιξης του 2027
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΡΓΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μετατρέπουμε τις δεσμεύσεις σε έργο, αυτό είναι το πραγματικό τεστ αξιοπιστίας

Αναφέρθηκε και στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξη που είναι αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και αποτελεί «το κεντρικό εθνικό αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας για την επόμενη πενταετία 2026-2030»
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

Πολιτική / 52 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα «πηγαδάκια» στο Προεδρικό - Οι «εκλογές την άνοιξη», τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι απόντες

Η φετινή επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, αντί για το παραδοσιακό κιόσκι στον κήπο, λόγω καιρού
THE LIFO TEAM
ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΛΠΕΣ

Πολιτική / Πρόωρες εκλογές: Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ποια είναι η διαδικασία μέχρι τις κάλπες

Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και χρονοδιαγράμματα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, με βασικές διατάξεις τα άρθρα 41, 37 και 53
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΞΙΩΣΗ

Πολιτική / Πενήντα δύο χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών - Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του πρώτου ορόφου
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Οι τραπεζες σας θα χρεοκοπουσαν.Ο λαος εχει χρεοκοπησει εδω και χρονια.Ενω τωρα που δεν εχουμε βγει ειμαστε στον δρομο της Ελβετιας,και βλεπουμε αναπτυξη,με ταυτοχρονη αυξηση της ανεργιας,της εξαθλιωσεις,και του δημοσιου χρεους-παρα τα δανεια- :oΜιλαμε για αναπτυξη,οχι βλακειες.
Αν βγαίναμε τότε που έπρεπε από το €, σήμερα κανένας δεν γνωρίζει πως θα είχαμε εξελιχθεί οικονομικά. Έτσι καθένας μπορεί να λέει το κοντό και το μακρύ του.Πάντως ακόμη και το ΔΝΤ παραδέχεται πως η συνταγή που ακολουθεί ο Στουρνάρας είναι λάθος.Φυσικά δεν περιμέναμε αυτό για να το πληροφορηθούμε.Επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί οικονομολόγοι που επιμένουν πως αν συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο η οικονομική πορεία της χώρας, δεν πρόκειται να αποφύγουμε την έξοδο από το € αφού όμως θα έχει καταστραφεί πλήρως η οικονομία (κι όχι μόνο).Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος σκέψης «αν είχε συμβεί το Χ, τότε θα είχε συμβεί και το Ψ» είναι εξόχως λαϊκίστικος και αντιδραστικός, βρίσκεται πέρα από κάθε λογοκρατούμενο modus operandi και δεν οδηγεί σαφώς πουθενά.Γεγονός είναι πως τόσο μακρά περίοδο ύφεσης η ελληνική οικονομία ούτε σε περίοδο πολέμου έχει ζήσει.
Υποθέτεις υπουργέ. Κανείς δεν είναι 100% σίγουρος τι θα γίνει εαν βγούμε απο το ευρω, ουτε οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι. Το μονο σίγουρο είναι όμως, οτι με τετοια σχόλια, τρομοκρατείτε ο κόσμος και κάθετε και κλωσάει τα αυγά του στον καναπέ!