Μιλούσε επί 11 ώρες συνεχώς για να μην περάσει ο νόμος για τις αμβλώσεις

Μιλούσε επί 11 ώρες συνεχώς για να μην περάσει ο νόμος για τις αμβλώσεις Facebook Twitter
10

Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των αμβλώσεων δεν πέρασε στο υπερσυντηρητικό Τέξας, όπου κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι και υπεύθυνη για αυτό είναι η δημοκρατική γερουσιαστής Γουέντι Ντέιβις, η οποία κατάφερε να είναι όρθια στο βήμα επί 12 ώρες και να μιλά κατά του νομοσχεδίου, σε μια προσπάθεια να περάσει ο διαθέσιμος- βάσει νόμου χρόνος -για να αρχίσει η ψηφοφορία. Στις ΗΠΑ υπάρχει μια κοινοβουλευτική δυνατότητα που ονομάζεται filibuster - «αγόρευση που αποσκοπεί στην κωλυσιεργία». Ο αγορητής, ή η αγορήτρια, έχει τη δυνατότητα να μιλά συνεχώς, όμως δεν επιτρέπεται να καθίσει στιγμή, ούτε να κάνει διάλειμμα για φαγητό ή τουαλέτα, ούτε καν να στηριχθεί στο βήμα, ενώ πρέπει να μιλάει μόνο για σχετικά με το νομοσχέδιο θέματα.

 

Μιλούσε επί 11 ώρες συνεχώς για να μην περάσει ο νόμος για τις αμβλώσεις Facebook Twitter

Η Ντέιβις που ανέβηκε στο βήμα στις 11:18 το πρωί της Τρίτης δεν επέλέγη τυχαία για αυτό τον υπερμαραθώνιο ορθοστασίας και αγόρευσης. Όπως γράφουν τα Νέα, είναι αθλήτρια, δρομέας και ποδηλάτισσα. Είναι επίσης μια γυναίκα από ταπεινή οικογένεια, που αναγκάστηκε να δουλεύει παράλληλα με το σχολείο από τα 14, που βρέθηκε να είναι στα 19 χωρισμένη μητέρα ενός παιδιού, αναγκασμένη να κάνει δυο δουλειές, και κατέληξε με πτυχίο νομικής από το Χάρβαρντ.

 

Μιλούσε επί 11 ώρες συνεχώς για να μην περάσει ο νόμος για τις αμβλώσεις Facebook Twitter

Αφού αγόρευσε επί 10 ώρες και 45 λεπτά, προσπαθώντας να κρατήσει τη δύναμη της,  ανάμεσα σε παρατηρήσεις από τον προεδρεύοντα και αναπληρωτή κυβερνήτη του Τέξας Ντέιβιντ Ντιούχαρστ έφτασε στην την τρίτη και μοιραία παρατήρηση, με την οποία ο αγορητής πρέπει να κατέβει από το βήμα. Ήταν λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, οπότε πλέον ανέλαβαν δράση οι Δημοκρατικοί συνάδελφοι της με διαμαρτυρίες επί της διαδικασίας. Στη συνέχεια το κοινό, με ουρλιαχτά και χειροκροτήματα. Όταν πλέον ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία είχαν περάσει τα μεσάνυχτα, το νομοσχέδιο ήταν πια «νεκρό» και η  Γουέντι Ντέιβις η νέα ηρωίδα του προοδευτικού κόσμου στην πολιτεία του Τζορτζ Μπούς.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM