Μέρκελ: «Νιώθω σοκ και φρίκη για όσα έγιναν στην Τουρκία"

Μέρκελ: «Νιώθω σοκ και φρίκη για όσα έγιναν στην Τουρκία" Facebook Twitter
2

«Σοκ και φρίκη», δήλωσε ότι νιώθει για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία η Άνκελα Μέρκελ με αφορμή την αντίδραση της κυβέρνησης Ερντογάν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

 «Μου προκαλούν φρίκη, όπως και σε πολλούς άλλους. Θα ήθελα να βλέπω εκείνους που ασκούν κριτική, εκείνους που έχουν μια διαφορετική άποψη και μια διαφορετική ιδέα για την κοινωνία να απολαμβάνουν λίγο χώρο σε μια Τουρκία του 21ου αιώνα», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος στο γερμανικό δίκτυο RTL, αποφεύγοντας πάντως να κάνει ευθεία αναφορά στο αν τα γεγονότα αυτά επηρεάζουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας. .

Όταν ρωτήθηκε, αν η απάντηση της Άγκυρα στις διαδηλώσεις είναι σύμφωνη με τον τρόπο που πρέπει να δρουν οι υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες, η Άγκελα Μέρκελ απάντησε: « Αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν είναι σύμφωνο με την ιδέα μας για την ελευθερία του να διαδηλώνει κανείς ή την ελευθερία έκφρασης».

«Είναι άθλιες εικόνες... Ελπίζω γρήγορα τα προβλήματα να λυθούν ειρηνικά», πρόσθεσε η καγκελάριος στη συνέντευξή της στη γερμανική τηλεόραση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM