To βράδυ κρίνονται οι εκλογές

To βράδυ κρίνονται οι εκλογές Facebook Twitter
9

Προσπάθεια να αρθεί το κυβερνητικό αδιέξοδο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές θα καταβληθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων παραμένει τεταμένο, καθώς η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ.

Δεν είναι τυχαίο πως για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που στο Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζουν, αλλά πλέον θεωρούν ως σοβαρό ενδεχόμενο. Οι απαντήσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ έδειξαν πως η κατάσταση παραμένει πολεμική και το ζητούμενο πλέον είναι το κατά πόσον υπάρχει η διάθεση από τους κυβερνητικούς εταίρους να βρεθεί λύση. Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, από το Ναύπλιο, ανοιχτά συνέδεσε τις εκλογές με πιθανή διακοπή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς.

Το Σαββατοκύριακο σε συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου αποφασίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει πιθανότατα σε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό σήμερα και πριν τη συνάντηση στο Μαξίμου, ενώ ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιούνται και στα επιτελεία των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι από το ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση δεν θα προχωρήσει σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως γινόταν κατά το παρελθόν, αλλά στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, ο Δημήτρης Σταμάτης συναντήθηκε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον Φώτη Κουβέλη σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν κοινή: “να ανοίξει η ΕΡΤ για να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση”.

Σε αυτό το κλίμα, στο Μαξίμου, αναμένουν να ενταθούν οι πιέσεις και από το εξωτερικό για να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Η πρώτη που πήρε δημόσια θέση είναι η Αγκελα Μέρκελ η οποία τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό εκφράζοντάς του τη στήριξη της Ευρώπης στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μέρκελ επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση και από πολλές απόψεις βρίσκεται καλύτερα από ότι ήταν πριν από λίγο καιρό. Η Γερμανίδα καγκελάριος, μάλιστα, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να συνεχίσει σε αυτή την πορεία και να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνίες με την τρόικα ως προς την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι πιθανότατα στη σημερινή σύσκεψη κορυφής να τεθεί όχι μόνο η προοπτική της ΕΡΤ αλλά και ζήτημα συνολικής λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης.

Σήμερα το βράδυ, το ΣτΕ θα συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή με την οποία θα «παγώνει» προσωρινά την απόφαση της κυβέρνησης για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Πηγή: Euronews

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Πολιτική / Όλγα Κεφαλογιάννη: Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε το αίτημά της να έχει μόνον αυτή την επιμέλεια των παιδιών της

Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε την έφεση της υπουργού Τουρισμού κατά της πρωτόδικης απόφασης για την επιμέλεια των δίδυμων παιδιών της με τον Μίνω Μάτσα
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΗΕ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Πολιτική / Παρέμβαση Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Παράνομη και αυθαίρετη συμφωνία το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι Ελλάδα και Λιβύη έχουν αντικείμενες ακτές και, ως γειτονικές χώρες, μπορούν βάσει του Διεθνούς Δικαίου να προχωρήσουν σε συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους
THE LIFO TEAM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πολιτική / Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του πλαισίου για τις συγκεντρώσεις Κασιδιάρη

Επικαλείται νομική αδυναμία απαγόρευσης της εκδήλωσης Κασιδιάρη ο υπουργός – Υπερασπίζεται την απαγόρευση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων για την «αποτροπή συγκρούσεων»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πολιτική / Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: «Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης που δεν εκβιάζει, αλλά ούτε εκβιάζεται»

«Η 28η Οκτωβρίου μας θυμίζει ότι η ελευθερία και η ειρήνη δεν είναι ποτέ δεδομένες, είναι αγαθά τα οποία κατακτήθηκαν με θυσίες», συνέχισε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Πολιτική / Κοινή δήλωση 5 χωρών και ΕΕ στον ΟΗΕ για τουρκολιβυκό: Παραβιαζει τη γεωγραφική πραγματικότητα

«Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περιφερειακή σταθερότητα και τη διατήρηση μιας διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Όσοι είναι πάνω από 24-25 χρονών δεν δικαιούμαστε δια να ομιλούμε, όπως έλεγε και μία ψυχή..τους ανεχτήκαμε,τους ψηφίζαμε, τους ανεβάζαμε, τους κατεβάζαμε, τους επαναφέραμε με κανονικότατες δημοκρατικότατες διαδικασίες..Απλά να θυμίσω το 2009 όταν ο μπούλης Καραμανλής κάτι είπε στην προεκλογική περίοδο για πάγωμα μισθών-ούτε καν μείωση-η ΝΔ πήρε το χειρότερο ποσοστό της ιστορίας μέχρι τότε..Αντίθετα "τα λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ ήχησε σαν την ενάτη του Μπετόβεν και πήρε το ΠΑΣΟΚ 46%!!!Είμαστε όχι απλά υπεύθυνοι της μοίρας μας αλλά πανάξιοί της!
ειλικρινά, πιστεύει κανείς ότι θα ρίξουν τον σαμαρά οι μπένι-κουβέλης?θα ανακαλύψουν μια συμβιβαστική λύση για να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση η κυβέρνηση αυτή.Στοίχημα και τα 50 ευρώ που έχω περιουσία
η ΖΩΗ ΜΑΣ με μισθουs των 300-400 ευρω ΄η απληρωτουs,με διοδια των εθνικων εργολαβων εξω απο τα σπιτια μαs,με νερο ιδιωτικο,με μεταναστευση,με...με...με ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ?
Μην ανησυχεις, μολις βγει ο Συριζα, οι μισθοι θα ειναι 4000-5000, οι εργολαβοι θα πανε στη Σιβηρια, το νερο θα ειναι δημοσιο, πολυ και θρεπτικο, η μεταναστευση θα ειναι σουπερ, ολοι οι μεταναστες φροντισμενοι και χαρουμενοι, με, με, με, τι περιμενουμε πια;