Η Ν. Κορέα αποδέχτηκε την πρόταση της Πιονγκγιάνγκ για συνομιλίες

Η Ν. Κορέα αποδέχτηκε την πρόταση της Πιονγκγιάνγκ για συνομιλίες Facebook Twitter
1

Η Νότια Κορέα δέχθηκε να διεξαγάγει συνομιλίες εργασίας με τη Βόρεια Κορέα το Σαββατοκύριακο, ωστόσο επιθυμεί αυτές να διεξαχθούν σε άλλη τοποθεσία και όχι σε αυτήν που πρότεινε η Πιονγκγιάνγκ. Η Σεούλ πρότεινε να διεξαχθούν οι συνομιλίες στο Πανμουντζόμ, το αποκαλούμενο «χωριό της ειρήνης», στην περιοχή των συνόρων, από την οποία διέρχεται η τηλεφωνική γραμμή που συνδέει τις δυο χώρες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και η οποία αποκαταστάθηκε ύστερα από διακοπή τριών μηνών.

Η Πιονγκγιάνγκ ήθελε να διεξαχθούν οι πρώτες επαφές στη βιομηχανική ζώνη Κεσόνγκ, 10χλμ από τα σύνορα, στο βορειοκορεατικό έδαφος, την οποία έκλεισε η Βόρεια Κορέα τον Απρίλιο όταν κορυφώθηκε η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες.

Οι τελευταίες συνομιλίες εργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες πραγματοποιήθηκαν το Φεβρουάριο του 2011 και η τελευταία διυπουργική σύνοδος το 2007.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια